Karl-Heinz Rummenigge, directorul executiv al lui Bayern Munchen, i-a atacat pe conducătorii Federației Germane de Fotbal (DFB), numindu-i "amatori", după dezastrul de la Campionatul Mondial din Rusia, unde Germania (campioană mondială în 2014) a fost eliminată încă din faza grupelor, scrie AFP.

Karl-Heinz RummeniggeFoto: fcbayern.de

"Pentru mine, există în mod evident o lipsă de profesionalism într-o situație de criză", a spus directorul executiv lui Bayern Munchen.

"În același timp, nu mă surprinde, având în vedere faptul că DFB este plină de amatori", a adăugat el, fără a-i cere totuși demisia lui Reinhard Grindel, președintele Federației.

Rummenigge, fost mare internaţional german, l-a lăudat în schimb pe selecţionerul Joachim Low, subliniind contribuţia sa după începerea mandatului în 2006.

"El a făcut o muncă remarcabilă în 12 ani, a fost de şapte ori în semifinale (n.r. Euro 2008, 2012 şi 2016; CM 2010, 2014; Cupa Confederaţiilor 2017) şi a devenit campion mondial, deci suntem mai mult decât obligaţi să fim recunoscători unei astfel de persoane", a explicat Rummenigge.

Germania (campioana mondială in 2014) a încheiat Grupa F a CM 2018 pe ultimul loc, cu doar trei puncte și a spus adio competiției înainte de fazele eliminatorii. Naționala pregătită de Joachim Low a fost învinsă de Mexic (0-1) și de Coreea de Sud (0-2) și a obținut o victorie chinuită cu Suedia (2-1).