​Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunțat, vineri, că a anulat decizia de excludere a clubului AC Milan din sezonul următor al Europa League. Instituția de la Lausanne a confirmat faptul că gruparea din Seria A a încălcat regulile fair play-ului financiar, dar a considerat excesivă măsura excluderii din cupele europene.

AC MilanFoto: Facebook - AC Milan

TAS a solicitat ca UEFA să reanalizeze cazul şi să ia "o măsură disciplinară proporţionată".

Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis, la finalul lunii iunie, ca gruparea AC Milan să fie sancţionată cu interdicţie de participare în cupele europene pe un sezon, pentru încălcarea regulamentelor UEFA cu privire la licenţiere şi la fair-play-ul financiar.

La 11 iulie, fondul american Elliott a anunţat că a preluat controlul AC Milan şi a promis o investiţie iniţială de 50 de milioane de euro. Investiţia are ca scop stabilizarea situaţiei financiare a clubului. Schimbarea investitorului de la AC Milan a a avut un rol important în decizia TAS.

Elliott a preluat controlul grupării după ce investitorul chinez Li Yonghong nu a onorat o datorie de aproximativ 32 de milioane de euro ajunsă la scadenţă.

Clubul milanez a terminat pe locul 6 în Serie A şi a obţinut din punct de vedere sportiv prezenţa în grupele Ligii Europa, în sezonul 2018/2019, scrie News.ro.