​Antoine Griezmann a devenit campion mondial alături de naționala Franței, însă la conferința de presă de după finala cu Croația, la cererea unui fotograf, a purtat pe umeri drapelul Uruguayului. Relația lui Griezmann cu celeștii este una foarte cunoscută, el declarând în numeroase rânduri că Uruguayul este a doua lui patrie. Președintele uruguayan Tabaré Vazquez a fost impresionat de gestul francezului și l-a invitat în țara sa pentru a-i mulțumi personal.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o scrisoare adresată președintelui francez Emmanuel Macron, publicată marți pe site-ul președinției uruguayene, Tabaré Vazquez, un cunoscut fan al fotbalului, le-a transmis felicitări omologolui său, poporului francez, jucătorilor și antrenorilor campioanei mondiale.

Liderul uruguayan a profitat de ocazie și l-a invitat pe atacantul Antoine Griezmann în țara sa pentru a-i mulțumi, fiind impresionat de gestul francezului de la conferința de presă susținută după finala cu Croația.

"Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru gestul pe care l-ați făcut față de Uruguay, când ați purtat steagul țării noastre la conferința de presă pe care ați susținut-o la Moscova, duminică, după finala câștigată împotriva Croației", i-a transmis Vasquez atacantului francez.

Antoine Griezmann a pus steagul uruguayan pe umerii săi în timpul conferinței de presă de după meciul cu Croația, la cererea unui fotograf, cunoscută fiind apropierea lui față de țara sud-americană.

Griezmann, care evoluează la Atletico Madrid, este coechipier cu mai mulți jucători ai naționalei din Uruguay, inclusiv căpitanul reprezentativei sud-americane, Diego Godin, care este și nașul fiicei sale.

Un alt moment deosebit oferit de Griezmann la Campionatul Mondial din Rusia a fost la meciul din sferturi, când Franța s-a duelat chiar cu naționala Uruguayului. Griezmann a marcat în poarta lui Muslera, dar a refuzat să celebreze reușita. Franța a câștigat partida din sferturi cu 2-0.

Aici poți vedea golul marcat de Griezmann împotriva Uruguayului: