Belgia nu pleacă nerăsplătită după parcursul de la turneul final din Rusia, trupa lui Roberto Martinez reușind să cucerească medaliile de bronz și să bifeze astfel cea mai mare performanță din istorie la un Campionat Mondial. Confruntarea de pe stadionul Krestovsky din Sankt Petersburg a fost una cu un ritm alert, în care cele două formații și-au împărțit momentele de dominare. "Dracii roșii" au deschis scorul după numai patru minute de joc, prin Thomas Meunier. Britanicii au avut câteva situații bune de a marca în repriza secundă, însă cei care au punctat au fost tot belgienii. Tabela a fost închisă de Eden Hazard în minutul 82, Belgia impunându-se cu 2-0 și obținând astfel a doua victorie în fața Angliei la competiția din Rusia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rezumatul confruntării dintre Belgia și Anglia.

  • Mijlocaşul Eden Hazard a fost desemnat jucătorul meciului Belgia vs Anglia.
  • A fost a doua victorie a Belgiei în fața Angliei la CM 2018, după succesul cu 1-0 din ultima etapă a fazei grupelor.
  • Belgia mai disputase o singură dată finala mică la un Campionat Mondial, la ediția din 1986, însă atunci a fost învinsă de Franța, scor 4-2 după prelungiri.

Aici poți vedea golurile înscrise de Thomas Meunier și Eden Hazard.

Desfășurarea livetext a partidei Belgia vs Anglia:

Final de meci. Belgia castiga pentru a doua oara in fata Angliei la actuala editie a Campionatului Mondial, scor 2-0, si va pleca acasa cu medaliile de bronz. Este cea mai buna performanta din istorie pentru Belgia la o Cupa Mondiala.

90+4' Witsel impiedica reluarea jocului si vede cartonasul galben.

90' Trei minute suplimentare pentru finala mica a Cupei Mondiale din Rusia.

84' A treia schimbare in echipa britanicilor:Dele Alli intra in locul lui Loftus-Cheek.

82' Gool Belgia! Combinatie frumoasa intre De Bruyne si Eden Hazard. Capitanul belgienilor trece lejer de Jones si il invinge pe Pickford cu un sut simplu la coltul scurt. Este al treilea gol reusit de Hazard la Campionatul Mondial din Rusia. Belgia - Anglia 2-0.

80' Ocazie pentru Belgia! Contraatac de manual al belgienilor, finalizat cu superb, cu voleul lui Meunier. Parada lui Pickford face ca tabela sa ramana neschimbata.

78' A treia schimbare in echipa Belgiei: iese Tielemans, intra Dembele.

73' Tot Eric Dier ramane in prim-plan. Jucatorul lui Tottenham reia cu capul din interiorul careului o centrare trimisa Lingard, insa nu gaseste spatiul portii.

70' Ocazie uriasa pentru Anglia! Dier patrunde superb in careu, trimite o scarita peste portar, dar mingea e respinsa incredibil de Alderweireld inainte de intra in poarta. A fost cea mai mare ratare de pana acum a partidei.

69' Sutul lui Dier din afara careului se duce pe spatiul portii, dar Courtois se intinde si retine fara probleme. Au fost minute bune pentru trupa lui Gareth Southgate, dar belgienii stau foarte bine in aparare.

60' A doua schimbare in echipa Belgiei: iese Lukaku, intra Mertens.

56' De Bruyne gaseste un culoar liber si ii paseaza lui Lukaku, dar atacantul belgian rateaza din nou preluarea si iroseste o noua sansa de gol. Pickford a iesit la timp si a retinut mingea in siguranta. Este pentru a doua oara in aceasta partida cand Lukaku greseste preluarea dintr-o pozitie ideala de a inscrie.

54' Ocazie pentru Anglia! Ligard trimite perfect in fata portii, insa Kane nu reuseste sa ajunga la timp pentru a impinge mingea in plasa.

52' Stones opreste prin fault un contraatac al belgienilor si vede primul cartonas galben al partidei.

46' S-a reluat meciul de la Sankt Petersburg. Nemultumit de randamentul echipei sale, Gareth Southgate a facut doua schimbari la pauza: au iesit Sterling si Rose, au intrat Rashford si Lingard.

Alireza Faghani fluiera finalul primei reprize. Belgia conduce cu 1-0 in confruntarea cu Anglia, gratie golului reusit de Meunier in minutul 4.

45' Prima repriza este prelungita cu doua minute.

39' Roberto Martinez este nevoit sa faca prima schimbare inca din prima repriza. Chadli s-a accidentat si nu mai poate continua partida. In locul sau a fost introdus Vermaelen.

35' Ocazie pentru Belgia! De Bruyne executa un corner de pe partea dreapta, trimite pana la Tielemans, aflat singur in afara careului. Jucatorul lui AS Monaco incearca sa suteze, dar rateaza executia. Mingea ajunge cu noroc la Alderweirel, care reia spectaculos din careu, insa mingea trece putin peste poarta.

34' Eden Hazad accelereaza, patrunde in careu, dar suteaza in blocajul lui Stones. Belgia beneficiaza de o lovitura de la colt.

24' Ocazie pentru Anglia! Sterling isi aseaza mingea, il serveste perfect pe Harry Kane la marginea careului, atacantul englez suteaza din prima, din pozitie centrala, dar mingea nu prinde spatiul portii. A fost cea mai importanta ocazie a englezilor de pana acum.

20' Maguire se inalta la o centrare venita dintr-un corner de pe partea dreapta, dar lovitura sa de cap nu ii pune probleme lui Courtois.

18' Lukaku greseste o preluare simpla in fata portii, iar mingea ajunge in mainile lui Pickford. Ocazie uriasa irosita de belgieni!

12' Ocazie pentru Blegia! De Bruyne primeste o pasa in careu de la Lukaku, isi aseaza mingea pe piciorul drept, trage spre poarta, dar Pickford intervine si respinge spectaculos.

9' Belgienii pleaca pe contraatac, insa De Bruyne incearca o pasa cu calcaiul in careu si mingea ajunge la adversari.

Info: Meunier este al zecelea marcator al Belgiei la competitia din Rusia. Doar Franta in 1982 si Italia in 2006 au reusit sa aiba 10 marcatori diferiti la o editie a Cupei Mondiale.

Info: Meunier, care a fost suspendat pentru mecul cu Franta din semifinale, se afla la al saselea pentru reprezentativa Belgiei. "Dracii rosii" au castigat ultimeletrei partide in care a inscris fundasul lui PSG.

4' Gool Belgia! Prima actiune importanta a partidei a adus si deschiderea scorului. Chadli centreaza perfect in careu pentru Meunier, care reia din cativa metri, din fata lui Danny Rose, si deblocheaza tabela de pe stadionul Krestovsky. Belgia - Anglia 1-0.

1' A inceput finala mica a Campionatului Mondial. Lovitura de start le-a apartinut belgienilor.

Echipele au intrat pe teren. Se intoneaza imnurile celor doua tari.

Lupta pentru medaliile de bronz de la Campionatul Mondial se va da între Belgia și Anglia, de la ora 17:00. Cele două naționale se întâlnesc pentru a doua oară la competiția din Rusia, după ce trupa lui Roberto Martinez a câștigat cu 1-0 disputa din faza grupelor. Partida de pe stadionul Krestovsky din Sankt Petersburg va fi transmisă în direct pe TVR 1, TVR HD și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen - 22. Nacer Chadli, 15. Thomas Meunier, 17. Youri Thielemans, 6. Axel Witsel, 7. Kevin De Bruyne - 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan). Selecţioner: Roberto Martinez.

Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen, 8. Marouane Fellaini, 11. Yannick Carrasco, 16. Thorgan Hazard, 14. Dries Mertens, 18. Adnan Januzaj, 19. Mousa Dembele, 21. Michy Batshuayi.

Anglia: 1. Jordan Pickford - 3. Danny Rose, 5. John Stones, 6. Harry Maguire - 12. Kieran Trippier, 21. Ruben Loftus-Cheek, 17. Fabian Delph, 4. Eric Dier, 16. Phil Jones - 10. Raheem Sterling, 9. Harry Kane (căpitan). Selecţioner: Gareth Southgate.

Rezerve: 13. Jack Butland, 23. Nick Pope - 15. Gary Cahill, 22. Trent Alexander-Arnold, 2. Kyle Walker, 18. Ashley Young, 8. Jordan Henderson, 7. Jesse Lingard, 20. Dele Alli, 14. Danny Welbeck, 21. Ruben Loftus-Cheek, 11. Jamie Vardy, 19. Marcus Rashford.

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenţi: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toţi din Iran); arbitru de rezervă: Malang Diedhiu (Senegal)

Arbitru video: Mark Geiger (SUA); arbitri asistenţi video: Joe Fletcher (Canada), Bastian Dankert (Germania), Paolo Valeri (Italia)

Belgia vs Anglia, întâlniri directe:

  • Va fi a doua confruntare între cele două naționale la actuala ediție a Cupei Mondiale, după cea din faza grupelor (1-0 pentru Belgia).
  • Înainte de meciul din faza grupelor CM 2018, Anglia pierduse doar una din cele 21 de partide anterioare disputate în compania Belgiei (15 victorii, 5 remize).
  • Belgia și Anglia sunt primele echipe care se întâlnesc de două ori la aceeași ediție a CM după anul 2002, când Brazilia și Turcia s-au înfruntat în faza grupelor și în semifinale.

De știut despre cele două echipe:

  • Belgia a mai jucat o dată pentru medaliile de bronz, la ediția din 1986 a Campionatului Mondial, însă a pierdut în fața Franței, scor 4-2 după prelungiri.
  • "Diavolii roșii" nu au mai înregistrat la Campionatul Mondial două înfrângeri consecutive în fața echipelor europene din anul 1990, când pierdeau cu Spania și Anglia.
  • Belgienii au pierdut doar două din cele 26 de meciuri disputate cu Roberto Martinez pe banca tehnică: primul a fost în septembrie 2016, cu Spania, iar cel mai recent a fost în semifinalele CM 2018, cu Franța.
  • Belgia este echipa cu cele mai multe goluri marcate la actuala ediție a Cupei Mondiale: 14.
  • Belgienii nu au mai pierdut două meciuri oficiale consecutive din septembrie 2010, când au fost învinși de Germania și Turcia în preliminariile Euro 2012.
  • Atacantul Romelu Lukaku a marcat 23 de goluri în cele 23 de apariții în tricoul Belgiei sub comanda lui Roberto Martinez, dar nu a înscris în nici unul dintre ultimele sale trei meciuri.
  • Singurul meci jucat de Anglia pentru locul al treilea la o Cupă Mondială a fost în 1990, când a pierdut cu 1-2 în fața Italiei, țara gazdă.
  • Englezii au marcat 12 goluri la competiția din Rusia, mai multe decât la orice altă ediție a Cupei Mondiale.
  • Anglia a fost eliminată în patru din cele cinci semifinale disputate la turnee majore, pierzându-le pe ultimele patru (Euro 1968 / Iugoslavia, CM 1990 / Germania de Vest, Euro 1996 / Germania și CM 2018 / Croația).
  • Anglia a avut șase marcatori diferiți la turneul din Rusia (excluzând autogolurile) - cei mai mulți la o Cupă Mondială - depășind performanța din 1954, 1998 și 2002, când au fost câte cinci marcatori diferiți.
  • Anglia a avut 15 șuturi pe poartă în primele două meciuri la CM 2018, împotriva Tunisiei (opt) și a naționalei din Panama (șapte), dar au avut doar opt în următoarele patru meciuri disputate, câte două în fiecare partidă.
  • Niciun englez nu a înscris mai mult de șase goluri la aceeași Cupă Mondială, performanță pe care a reușit-o și Harry Kane la CM 2018. Gary Lineker a înscris la rândul său tot șase goluri la ediția din 1986 a CM.
  • Kane a avut doar un singur șut pe poartă în ultimele trei meciuri la CM 2018 - penaltiul împotriva Columbiei, în optimi.
  • Englezii au înscris nouă goluri din faze fixe la CM 2018 - cele mai multe reușite de o echipă la aceeași Cupă Mondială după anul 1966.

Parcursul celor două naționale la CM 2018:

Belgia: primul loc în Grupa G, 9 puncte

Belgia - Panama 3-0

Belgia - Tunisia 5-2

Belgia - Anglia 1-0

Optimi:Belgia - Japonia 3-2

Sferturi: Belgia - Brazilia 2-1

Semifinale: Belgia - Franța 0-1

Anglia: locul doi în Grupa G, 6 puncte

Anglia - Tunisia 2-1

Anglia - Panama 6-1

Anglia - Belgia 0-1

Optimi: Anglia - Columbia 1-1 (4-3 după penaltiuri)

Sferturi:Anglia - Suedia 2-0

Semifinale: Anglia - Croația 1-2 (după prelungiri)

FOTOGALERIE Belgia vs Anglia

Sursa foto: fifa.com / getty