​Germania a avut o evoluție dezamăgitoare la Campionatul Mondial din Rusia, părăsind turneul după faza grupelor, iar Joachim Low este acum ținta tuturor criticilor. Germanul Christoph Daum, fostul selecționer al naționalei României, i-a acuzat pe Low și pe managerul general Oliver Bierhoff că "s-au relaxat, în loc să îşi pună întrebări". Daum consideră că selecția nu a fost făcută pe criterii de performanţă, iar în lot s-au aflat prea mulți jucători de la Bayern Munchen.

Christoph DaumFoto: frf.ro

"Low şi Bierhoff s-au relaxat, în loc să îşi pună întrebări. În această situaţie ei nu au fost pregătiţi. Jogi Low şi Oliver Bierhoff au fost singurii care nu au fost prezenţi la conferinţa antrenorilor după Euro 2016. Toată lumea a fost acolo să discute despre viitorul fotbalului. În plus, selecţia nu a fost făcută pe criterii de performanţă. Manuel Neuer este doar un exemplu. Sunt multe altele", a spus Christoph Daum, potrivit postului de televiziune sport1.de, citat de Digi Sport.

Prea mulți jucători convocați de la Bayern Munchen

"Pentru mine, a fost o problemă și multitudinea de jucători de la Bayern. După înfrângerea din finala Cupei, Kimmich a spus: 'A fost un sezon ratat pentru noi'. Și apoi a venit la echipa națională. La nivel mental, lucrurile ar fi trebuit să fie făcute mai bine. Toată lumea a stat într-o zonă de confort", a mai adăugat fostul selecționer al României.

Germania (campioana mondială en-titre) a încheiat Grupa F a CM 2018 pe ultimul loc, cu doar trei puncte și a spus adio competiției înainte de fazele eliminatorii. Naționala pregătită de Joachim Low a fost învinsă de Mexic (0-1) și de Coreea de Sud (0-2) și a obținut o victorie chinuită cu Suedia (2-1).

În ciuda eșecului din Rusia, Federația Germană de Fotbal a anunțat săpătămâna trecută că Joachim Löw rămâne în continuare în funcție. Low are contract până în 2022 şi va conduce naționala Germaniei la Euro-2020 şi la CM-2022 din Qatar.

Lotul Germaniei la Campionatul Mondial din Rusia:

Portari: Manuel Neuer (Bayern Munchen), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Paris St-Germain).

Fundaşi: Jerome Boateng (Bayern Munchen), Matthias Ginter (Borussia Monchengladbach), Jonas Hector (FC Koln), Mats Hummels (Bayern Munchen), Joshua Kimmich (Bayern Munchen), Marvin Plattenhardt (Hertha Berlin), Antonio Rudiger (Chelsea), Niklas Sule (Bayern Munchen).

Mijlocaşi: Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Draxler (Paris St-Germain), Leon Goretska (Schalke), Ilkay Gundogan (Manchester City), Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Sebastian Rudy (Bayern Munchen).

Atacanţi: Mario Gomez (Stuttgart), Thomas Muller (Bayern Munchen), Marco Reus (Borussia Dortmund), Timo Werner (RB Leipzig).

Christoph Daum a antrenat naţionala de fotbal a României din iulie 2016 până în septembrie 2017, ratând obiectivul de a califica echipa la CM 2018. Cu Daum pe bancă, România a disputat 10 meciuri (opt oficiale, două amicale) şi a înregistrat 3 victorii, 3 remize şi 4 înfrângeri.