Belgia a strălucit în meciul cu Brazilia și a reușit să o trimită acasă pe cvintupla campioană mondială încă din faza sferturilor Campionatului Mondial din Rusia. Selecao a fost urmărită și de ghinion, primul gol la belgienilor venind după o deviere nefericită a lui Fernandinho (13'). Până la pauză, trupa lui Roberto Martinez a dat lovitura pe contraatac, De Bruyne (31') finalizând cu un șut superb la colțul lung. Sud-americanii au alergat în permanență după gol, dar a venit abia în minutul 76. Renato Augusto a reluat imparabil cu capul, după o centrare excelentă a lui Coutinho, iar Brazilia spera din nou. Echipa lui Tite a avut ocazii uriașe pe final de meci, dar tabela de marcaj nu s-a mai modificat. Belgia s-a impus cu 2-1, iar în semifinale va înfrunta naționala Franței.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • Semifinala dintre Belgia și Franța va avea loc pe 10 iulie, la Sankt Petersburg, de la ora 21:00.
  • Belgianul Kevin De Bruyne a fost declarat jucătorul meciului Brazilia vs Belgia.

Aici poți vedea golurile confruntării dintre Brazilia și Belgia.

Desfășurarea livetext a partidei Brazilia vs Belgia:

Dupa acest rezultat, stim sigur ca vom avea in semifinale numai echipe din Europa. Prin urmare, campioana mondiala va fi de pe Batranul Continent.

Final de meci! Belgia obtine o victorie uriasa in fata Braziliei, scor 2-1, si se califica in semifinalele Campionatului Mondial din Rusia. Brazilia, considerata mare favorita la castigarea trofeului, paraseste competitia in sferturi.

90+4' Ocazie Brazilia! Neymar suteaza puternic de la margineaza careului, dar Courtois intervine din nou salvator si scoate mingea de sub bara.

90+1' Centrare a lui Fagner in fata portii, unde se afla Neymar. Starul lui PSG este impins usor de Meunier si cade in careu. Se cere din nou penalty, dar Mazic nu acorda nimic.

90' Se arata cinci minute de pelungiri.

90' Fagner vede cartonasul galben pentru un fault asupra lui Hazard.

87' Inca o schimbare la belgieni: iese Lukaku, intra Tielemans.

84' Ratare monumentala a lui Coutinho! Neymar patrunde in careu pe partea stanga, il serveste perfect pe Coutinho, aflat singur in pozitie centrala, dar jucatorul Barcelonei rateaza complet executia. Mingea se duce mult peste poarta.

83' Prima schimbare in echipa Belgiei: iese Chadli, intra Vermaelen.

80' Ocazie uriasa pentru Brazilia! Renato Augusto putea fi eroul Braziliei in aceasta partida. Scapat din marcaj la marginea careului, Augusto rateaza de putin poarta cu un sut la coltul lung.

76' Gool Brazilia! Centrare de nota 10 a lui Coutinho, iar Renato Augusto reia imparabil cu capul. Brazilienii spera din nou, se anunta un final de foc pe Kazan Arena. Brazilia - Belgia 1-2.

75' Douglas Costa patrunde in careu pe partea dreapta si suteaza, dar Courtois are inca o interventie salvatoare. Mingea ajunge insa la Neymar, reluarea acestuia este blocata excelent de Alderweireld.

73' Ultima schimbare in tabara brazilienilor: iese Paulinho, intra Renato Augusto.

71' Meunier il faulteaza pe Neymar si vede cartonasul galben. Daca Belgia se va califica in semifinale, Meunier nu va evolua in partida urmatoare.

62' Ocazie pentru Belgia! Lansat pe inca un contraatac rapid, Hazard vrea cu orice pret sa inscrie si trimite la coltul lung, dar mingea se duce pe langa poarta. Lukaku se afla intr-o pozitie ideala pentru a inscrie.

60' Inca 30 de minute pana la finalul partidei. Fanii brazilieni din tribune au inceput deja sa planga.

58' Schimbare in echipa Braziliei: iese Gabriel Jesus, intra Douglas Costa.

57' Marcelo centreaza perfect in careu pentru Jesus, care ii trece mingea printre picioare lui Vertonghen, dar este pus apoi la pamant de Kompany. Mazic se consulta cu arbitrii video, prin casca, dar nu acorda penalty pentru Brazilia.

52' Nimic nou! Neymar este din nou pe jos in careu. Se cere din nou penalty, dar nici de aceasta data Milorad Mazic nu este impresionat.

50' Belgia declanseaza un contraatac. Lukaku creaza panica in careul lui Alisson Becker, dar este deposedat in ultimul moment.

47' Alderweireld vede primul cartonas galben al meciului, dupa un fault asupra lui Paulinho.

46' A inceput repriza secunda. Tite face prima schimbare in echipa Braziliei: a iesit Willian, a intrat Firmino.

Finalul primei reprize. Brazilia - Belgia 0-2, un scor pe care putini l-ar fi anticipat. Belgia e la doar 45 de minute distanta de calificarea in semifinale. Brazilia are nevoie de mai multa inspiratie, altfel ar trebui sa se teama de ce e mai rau. Echipa lui Roberto Martinez a aratat foarte bine.

45+1' Lansat excelent, Neymar intra in careu si incearca sa suteze, dar este blocat si mingea iese in corner.

45' Prima repriza este prelungita cu un minut.

44' Neymar cade in careu dupa un duel cu Meunier si cere lovitura de la 11 metri. Milorad Mazic lasa jocul sa continue.

40' Lovitura libera pentru Belgia, aproape de coltul din stanga al careului de 16 metri. De Bruyne executa foarte bine, iar Alisson scoate mingea de sub bara.

37' Ocazie pentru Brazilia! Coutinho trage in forta de la distanta, mingea prinde un efect superb, dar parada lui Courtois face ca tabela sa ramana neschimbata. Fara interventia portarului belgian, Brazilia ar fi redus din diferenta de pe tabela.

36' Marcelo centreaza de pe partea stanga, Meunier este si el aproape sa trimita mingea in propria poarta, dar Thibaut Courtois salveaza situatia si respinge in corner.

31' Gool Belgia! Contraatac de manual al belgienilor, dupa un corner al Braziliei! Lukaku a trecut ca un uragan printre jucatorii brazilieni, l-a servit minunat pe De Bruyne la marginea careului, iar sutul acestuia la coltul lung nu i-a dat nicio sansa lui Alisson Becker. Plonjonul portarului brazilian a fost inutil. Brazilia - Belgia 0-2.

25' Marcelo gaseste un culoar bun si il intinde serios pe Courtois cu un sut de la distanta. Probleme pentru portarul Belgiei, dar mingea respinsa ajunge la Vertonghen si pericolul este indepartat.

21' Actiune frumoasa a belgienilor. Eden Hazard il dribleaza superb pe Fernandinho, sprinteaza spre poarta, lasa impresia ca vrea sa suteze de la 20 de metri, dar il vede pe Meunier si prefera sa paseze. Centrarea lui Meunier este insa blocata de apararea belgienilor si faza se stinge.

19' Coutinho iese si el la rampa, suteaza din afara careului, dar mingea nu prinde efect si Courtois nu are emotii.

15' Condusa pe tabela, Brazilia incearca sa restabileasca rapid egalitatea. Este panica in careul belgienilor, mingea este respinsa cu mari emotii.

13' Autogol Brazilia! Minutul 13 a fost cu ghinion pentru Fernandinho, care a deviat mingea cu cotul in propria poarta, dupa un corner al belgienilor. Alisson Becker nu a putut sa intervina la devierea nefericita a coechipierului sau. Brazilia - Belgia 0-1.

10' Brazilienii preseaza in careul in Courtois. Paulinho, aflat singur la 11 metri, trimite incredibil de slab.

8' Replica rapida a Belgiei! Eden Hazard trage in blocajul unui adversar, mingea ricoseaza la Chadli, dar sutul sau nu prinde spatiul portii.

8' Ocazie mare pentru Brazilia! Primul corner al brazilienilor, executa Neymar, iar Thiago Silva trimite ciudat, cu genunchiul. Bara il salveaza pe Courtois. Ce sansa au avut belgienii la aceasta faza! Courtois isi pune rapid echipa pe contraatac.

2' Primul sut spre poarta le apartine belgienilor. De Bruyne trage din afara careului, dar mingea trece pe langa buturile lui Alisson Becker.

1' A inceput confruntarea de pe Kazan Arena, ultima de pe acest stadion la actuala editie a Campionatului Mondial. Brazilia a avut lovitura de start.

Jucatorii au iesit pe teren. Se intoneaza cele doua imnuri. Brazilienii traiesc intens la fiecare vers. Ca de fiecare data, ii auzim si dupa ce timpul alocat de FIFA s-a sfarsit.

Prima zi a sferturilor de finală din cadrul Campionatului Mondial din Rusia se încheie cu duelul de foc dintre reprezentativele Braziliei și Belgiei. Cvintupla campioană mondială va da piept cu echipa pregătită de Roberto Martinez, pe Kazan Arena, de la ora 21:00. Partida poate fi urmărită în direct pe Eurosport și LiveText pe HotNews.ro.

Cele două naționale s-au duelat până acum de patru ori, brazilienii ieşind victorioşi de trei ori, ultima oară în 2002, în singura întâlnire din cadrul unui Campionat Mondial. Sud-americanii s-au impus atunci cu 2-0. Belgia a câștigat prima confruntare, 5-1 într-un amical disputat în 1963.

Echipele de start:

Brazilia: 1. Alisson Becker - 22. Fagner, 2. Thiago Silva, 3. Miranda (căpitan), 12. Marcelo - 15. Paulinho, 17. Fernandinho - 19. Willian, 11. Philippe Coutinho, 10. Neymar - 9. Gabriel Jesus. Selecţioner: Tite.

Rezerve: 16. Cassio Ramos, 23. Ederson - 4. Pedro Geromel, 13. Marquinhos, 6. Filipe Luis, 18. Fred, 8. Renato Augusto, 7. Douglas Costa, 21. Taison, 20. Roberto Firmino.

Belgia: 1. Thibaut Courtois - 2. Toby Alderweireld, 4. Vincent Kompany, 5. Jan Vertonghen - 15. Thomas Meunier, 8. Marouane Fellaini, 6. Axel Witsel, 22. Nacer Chadli - 7. Kevin De Bruyne, 9. Romelu Lukaku, 10. Eden Hazard (căpitan). Selecţioner: Roberto Martinez.

Rezerve: 12. Simon Mignolet, 13. Koen Casteels - 23. Leander Dendoncker, 20. Dedryck Boyata, 3. Thomas Vermaelen, 11. Yannick Carrasco, 17. Youri Thielemans, 19. Moussa Dembele, 16. Thorgan Hazard, 14. Dries Mertens, 18. Adnan Januzaj, 21. Michy Batshuayi.

Arbitru: Milorad Mazic; arbitri asistenți: Milovan Ristic, Dalibor Djurdjevic (toți din Serbia). Al patrulea oficial: Jair Marrufo (SUA).

Arbitru video: Daniele Orsato (Italia); arbitri asistenți video: Mark Borsch (Germania), Pawel Gil (Polonia), Felix Zwayer (Germania).

Parcursul celor două echipe la CM 2018:

Brazilia: primul loc în Grupa E, 7 puncte

Brazilia - Elveția 1-1

Brazilia - Costa Rica 2-0

Brazilia - Serbia 2-0

Optimi:Brazilia - Mexic 2-0

Belgia: primul loc în Grupa G, 9 puncte

Belgia - Panama 3-0

Belgia - Tunisia 5-2

Belgia - Anglia 1-0

Optimi:Belgia - Japonia 3-2

FOTOGALERIE Brazilia vs Belgia

Sursa foto: fifa.com / getty