Oscar Ramirez, selecţionerul naționalei din Costa Rica, eliminată în primul tur la Cupa Mondială 2018, după ce în urmă cu patru ani, la turneul final din Brazilia, a ajuns în sferturile de finală, nu a mai fost menţinut în funcţie, a anunţat Federaţia costaricană de fotbal, citată de AFP.

Oscar RamirezFoto: fifa.com

"Antrenorul Oscar Ramirez nu va fi menţinut în funcţie, contractul său a expirat", a afirmat preşedintele federaţiei, Rodolfo Villalobos, în cursul unei conferinţe de presă.

Acesta a ţinut să-i mulţumească lui Ramirez pentru "devotamentul" său şi pentru întreaga activitate depusă la cârma naţionalei costaricane.

În vârstă de 53 ani, Oscar Ramirez este un fost mijlocaş numit la cârma selecţionatei ţării sale în august 2015, în locul lui Paulo Wanchope.

La Mondialul din Rusia, elevii lui Ramirez au înregistrat două înfrângeri şi un egal, după ce în urmă cu patru ani, sub conducerea lui Jorge Luis Pinto, Costa Rica a reuşit să câştige aşa-numita "grupă morţii" din care au mai făcut parte Uruguay, Italia şi Anglia. Costaricanii au trecut apoi de Grecia la loviturile de departajare, în optimile de finală, înclinându-se apoi în faţa Olandei, în sferturile de finală, tot la loteria penalty-urilor, scrie Agerpres.