Columbia a ratat calificarea în sferturile Campionatului Mondial, după ce a fost învinsă de Anglia la loviturile de departajare, scor 4-3 (a fost 1-1 după 120 de minute). Selecţionerul Columbiei, Jose Pekerman, s-a declarat nemulțumit de arbitraj, acuzând că americanul Mark Geiger a fragmentat prea mult jocul: "Astăzi am fost cei care au avut de pierdut, dar sper că nu se va mai întâmpla. A fost evident, prea evident", a spus Pekerman.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Jucătorii cad în careu, se ciocnesc şi cad. Trebuie să te pui în situaţia jucătorilor. Sunt puşi în faza unor situaţii care nu ar trebui să existe în fotbal. Atunci când sunt atât de multe faulturi şi întreruperi cred că nu este bine. Trebuie să găsim un echilibru ca să fie fotbal şi pentru ca echipele să joace meciul cu intenţii bune. Nu ar trebui să ne uităm doar la jucătorii columbieni, oamenii ar trebui să se uite la jucătorii Angliei.

Mi-aş fi dorit să mă înşel, dar cred că de la meciul următor echipa Angliei va fi mult mai atentă. Astăzi am fost cei care au avut de pierdut, dar sper că nu se va mai întâmpla. A fost evident, prea evident. Trebuie să apărăm fotbalul şi ar trebui să facem mai multe pentru a evita anumite situaţii. Un jucător simulează un fault şi ei încearcă să îl facă pe arbitru să îi acorde cartonaş altui jucător. Există multă confuzie la un astfel de joc", a declarat Pekerman, potrivit News.ro.

Falcao: "Mi se pare ciudat faptul că a fost pus un arbitru american"

"Mi se pare ciudat faptul că a fost pus un arbitru american. Îmi provoacă bănuieli, pentru că el vorbeşte doar engleza. Nu ştiu… Parţialitatea sa a fost clară. A fost clar că atunci când au existat situaţii incerte a luat mereu decizii în favoarea Angliei. Este o ruşine că acest lucru s-a întâmplat în optimile CM", a spus Radamel Falcao.

Partida dintre Columbia și Anglia s-a încheiat la egalitate după 120 de minute de joc, scor 1-1. Englezii s-au impus cu 4-3 la penaltiuri, reușind să ajungă în sferturile CM pentru prima oară după anul 2006 şi totodată să câştige prima oară la loviturile de departajare, după ce a eşuat de trei ori în competiţie.

La loviturile de departajare, pentru Anglia au înscris Kane, Rashford, Trippier şi Dier, în timp ce Henderson a ratat. Pentru Columbia au transformat Falcao, Cuadrado, Muriel, în timp ce Uribe şi Bacca au ratat.

Meciul a fost condus la centru de arbitrul american Mark Geiger. Nu mai puțin de opt cartonașe galben s-au arătat in partida de pe Spartak Stadium, dintre care șase au fost primite de jucătorii columbieni.

În sferturi, Anglia va juca împotriva Suediei. Confruntarea va avea loc pe 7 iulie, de la ora 17:00, la Samara.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO CM 2018: Columbia vs Anglia 1-1 (3-4 d.l.d.) / Englezii au trăit periculos - Au obținut calificarea în sferturi după loteria penaltiurilor

Gareth Southgate după calificarea Angliei în sferturile CM: "Acum mă gândesc la Suedia. I-am subestimat de-a lungul anilor"