Anglia s-a calificat cu emoții în sferturile Campionatului Mondial, având nevoie de lovituri de de partajare pentru a trece de Columbia. Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, se gândește deja la meciul următor, în care va da peste naționala Suediei. "Acum mă gândesc la Suedia, altă echipă împotriva căreia avem un palmares slab. I-am subestimat de-a lungul anilor", a spus Southgate.

Foto:

"A fost o seară specială pentru toţi englezii. Încercăm să scriem propria noastră istorie şi am vorbit cu jucătorii despre asta. Îşi scriu propriile poveşti. Nu trebuie să cedăm presiunii trecutului. Calificarea a fost ceva special, dar eu vreau să mergem şi mai departe. Încă nu vreau să plecăm acasă. (…) Acum mă gândesc la Suedia, altă echipă împotriva căreia avem un palmares slab. I-am subestimat de-a lungul anilor", a spus Gareth Southgate, potrivit News.ro

Partida dintre Columbia și Anglia s-a încheiat la egalitate după 120 de minute de joc, scor 1-1. Englezii s-au impus cu 4-3 la penaltiuri, reușind să ajungă în sferturile CM pentru prima oară după anul 2006 şi totodată să câştige prima oară la loviturile de departajare, după ce a eşuat de trei ori în competiţie.

La loviturile de departajare, pentru Anglia au înscris Kane, Rashford, Trippier şi Dier, în timp ce Henderson a ratat. Pentru Columbia au transformat Falcao, Cuadrado, Muriel, în timp ce Uribe şi Bacca au ratat.

Partida Suedia vs Anglia va avea loc pe 7 iulie, de la ora 17:00, la Samara.

Suedia și Anglia s-au mai duelat de două ori în cadrul Campionatului Mondial, ambele partide încheindu-se la egalitate: 1-1 la CM 2002 (faza grupelor) și 2-2 la CM 2006 (faza grupelor). Ultima întâlnire dintre cele două naționale a avut loc în 2002, într-un meci amical: 4-2 pentru Suedia.

S-ar putea să te intereseze și:

VIDEO CM 2018: Columbia vs Anglia 1-1 (3-4 d.l.d.) / Englezii au trăit periculos - Au obținut calificarea în sferturi după loteria penaltiurilor

Selecționerul Columbiei, nemulțumit de arbitrajul de la meciul cu Anglia: "Am fost cei care au avut de pierdut. A fost prea evident"