Faza optimilor Campionatului Mondial din Rusia a debutat cu un meci de povestit nepoților, în care s-au marcat nu mai puțin de șapte goluri. Franța și Argentina au fost protagonistele spectacolului de pe arena din Kazan, învingătoare ieșind naționala pregătită de Didier Deschamps, scor 4-3. La doar 19 ani, Kylian Mbappe a devenit coșmarul sud-americanilor. Starul lui PSG a obținut o lovitură de la 11 metri (transformată de Griezmann), a marcat de două ori în doar patru minute (64' și 68') și i-a trimis acasă pe Messi și compania.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Griezmann 13' (penalty), Pavard 58', Mbappe 64', 68' / Di Maria 41', Mercado 48', Aguero 90+3'.

Aici poți vedea golurile meciului de la Kazan.

  • În sferturi, Franța se va duela cu învingătoarea dintre Uruguay și Portugalia. Partida se va disputa astăzi, de la ora 21:00, urmând să fie în direct pe TVR 1 și TVR HD și LiveText pe HotNews.ro.
  • Kylian Mbappe a fost desemnat omul partidei de la Kazan.

Click aici pentru a vedea rezumatul confruntării dintre Franța și Argentina.

Desfășurarea livetext a partidei Franța vs Argentina:

Arbitrul fluiera finalul partidei. Franta se impune cu 4-3 si se califica in sferturile de finala. Argentina isi face bagajele si spune adio Mondialului inca din optimi.

90+3' Tensiunea este la cote inalte in acest final de meci. Otamendi si Giroud primesc cate un cartonas galben.

90+3' Gool Argentina! Kun Aguero inscrie cu o lovitura de cap, dupa o centrare perfecta a lui Messi. Franta vs Argentina 4-3.

90' Partida este prelungita cu patru minute.

89' Ultima schimbare facuta de Didier Deschamps: iese Mbappe, de departe cel mai bun jucator din aceasta partida, intra Thauvin.

85' Messi trece excelent de doi adversari, patrunde in careu, dar nu mai are forta si suteaza direct in bratele lui Lloris.

83' Inca o schimbare in echipa Frantei: iese Griezmann, intra Fekir.

75' Didier Deschamps face prima schimbare: iese Matuidi, intra Tolisso.

75' Ultima schimbare in nationala sud-americana: iese Pavon, intra Meza.

73' Pavard il faulteaza dur pe Di Maria si vede si el cartonasul galben.

72' Matuidi primeste un cartonas galben si nu va juca in sferturi.

70' Franta este dezlantuita. Giroud trece pe langa 5-2, dupa o pasa a lui Griezmann. Sutul lui Giroud s-a oprit in plasa laterala.

68' Gool Franta! Mbappe loveste din nou, dupa un contraatac de manual al francezilor. Matuidi, Giroud cu pasa decisiva, apoi finalizarea starului de la PSG, direct la coltul lung. Franta vs Argentina 4-2.

65' Schimbare la Argentina: a ieșit Enzo Perez, a intrat Kun Aguero.

64' Gool Franta! Mbappe o readuce pe Franta in avantaj pe tabela de marcaj cu un sut din cativa metri, dupa o preluare si un dribling excelent. Franta vs Argentina 3-2.

58' Gool Franta! Pavard aduce egalarea cu un sut formidabil de la marginea careului de 16 metri. Mingea s-a dus direct in vinclul portii aparate de Armani. Franta vs Argentina 2-2.

56' Gafa uriasa in apararea Argentinei! Fazio şi Armani nu s-au inteles la o faza simpla. Fundasul argentinian a vrut sa ii paseze portarul, iar Griezmann a fost la un pas sa profite. Sud-americanii au scapat fara gol, dupa ce jucatorul lui Atletico a tras pe langa poarta.

49' Banega vede cartonasul galben pentru un fault asupra lui Mbappe, urmand sa lipseasca in meciul urmator daca argentinienii se vor califica in sferturi.

48' Gool Argentina! Mercado deviaza decisiv un sut al lui Leo Messi, dupa un corner al "pumelor". Echipa lui Jorge Sampaoli incepe perfect repriza secunda. Franta vs Argentina 1-2.

46' A inceput repriza secunda. Jorge Sampaoliefectueaza prima schimbare: a iesit Rojo, a intrat Fazio

S-a incheiat prima repriza. Franta vs Argentina 1-1.

43' Mascherano are o interventie dura la mijlocul terenului si primeste cartonasul galben. Daca Argentina se va califica in sferturi, mijlocasul Barcelonei va fi suspendat.

41' Gool Argentina! Banega ii paseaza lui Di Maria, aflat in centru, fara marcaj. Jucatorul lui PSG il invinge pe Lloris cu un sut de exceptie, cu stangul, de la 20 de metri. Franta vs Argentina 1-1.

39' Griezmann combina superb cu Pavard, care trimite in fata portii, dar Giroud trece de putin pe sub centrarea jucatorului de la VfB Stuttgart.

38' Lloris prinde fara probleme o centrare a lui Pavon. Nu le iese nimic argentinienilor.

27' Pavon trimite in careu pentru Mercado, acesta incearca o centrare, dar trimite pe langa. Argentinienii acuza un hent la Umtiti, dar arbitrul nu acorda nimic.

26' Griezmann patrunde pe partea dreapta, centreaza in fata portii pentru Matuidi, dar Armani este atent, plonjeaza si prinde mingea.

19' Mbappe le da batai de cap sud-americanilor. Atacantullui PSG este faultat la marginea careului de catre Tagliafico. Fundasul Argentinei primeste cartonasul galben, iar Franta are o sansa importanta pentru 2-0. Pogba isi asuma responsabilitatea si executa, insa sutul sau se duce peste poarta Argentinei.

13' Gool Franta! Antoine Griezmann transforma cu siguranta lovitura de la punctul cu var si deschide scorul in partida de pe Kazan Arena. Atacantul lui Atletico Madrid se afla la al doilea gol la actuala editie a Campionatului Mondial, primul fiind inscris tot din penalty, in meciul cu Australia din faza grupelor. Franta vs Argentina 1-0.

11' Penalty pentru Franta! Mbappe face un sprint incrdibil din propria jumatate de teren, iar Rojo nu-l poate opri decat prin fault. Arbitrul din Iran indica lovitura de la 11 metri pentru francezi, iar Rojo vede cartonasul galben.

9' Prima ocazie importanta a partidei ii apartine Frantei. Echipa lui Didier Deschamps beneficiaza de o lovitura libera de la 25 de metri, Antoine Griezmann executa perfect, iar mingea se izbeste de bara transversala a portii aparate de Armani.

5' Lansat excelent, Di Maria scapa spre poarta lui Lloris, suteaza din unghi, dar trimite departe de tinta.

1' Alireza Faghani a fluierat inceputul partidei. Franta a avut lovitura de start.

Cele doua echipe au patruns pe gazon. Se intoneaza cele doua imnuri.

Didier Deschamps va deveni selecţionerul cu cele mai multe prezențe (80) pe banca echipei Franţei, depăşind recordul lui Raymond Domenech, care i-a condus pe "Les Bleus" în finala CM 2006.

​Faza optimilor Campionatului Mondial de fotbal este deschisă de un meci în care se întâlnesc două foste câștigătoare ale trofeului, Franța și Argentina. Confruntarea de pe Kazan Arena va începe la ora 17:00 și va putea fi urmărită în direct pe TVR 1 și TVR HD și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

Franța: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Pogba, Kante, Matuidi - Mbappe, Griezman, Giroud. Selecționer: Didier Deschamps.

Rezerve: Mandanda, Areola, Kimpembe, Lemar, Dembele, Tolisso, Nzonzi, Rami, Fekir, Sidibe, Thauvin, Mendi

Argentina: Armani - Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico - Perez, Mascherano, Banega - Pavon, Messi, Di Maria. Selecționer: Jorge Sampaoli.

Rezerve: Guzman, Caballero, Ansaldi, Biglia, Fazio, Acuna, Higuain, Meza, Salvio, Kun Aguero, Lo Celso, Dybala

Arbitru: Alireza Faghani; arbitri asistenţi: Reza Sokhandan, Mohammadreza Mansouri (toţi din Iran); arbitru de rezervă: Julio Bascunan (Chile); arbitru asistent de rezervă: Christian Schiemann (Chile).

Arbitru video: Massimiliano Irrati (Italia); arbitri asistenţi video: Carlos Astroza (Chile), Pawel Gil (Polonia), Paolo Valeri (Italia).

Argentina a câștigat de două ori Campionatul Mondial, în 1978 și 1986, în timp ce Franța s-a impus la ediția din 1998.

Întâlniri directe:

Argentina a câștigat meciurile directe ce au avut loc la Cupa Mondială, în 1930 (scor 1-0) și 1978 (scor 2-1), iar la ambele ediții sud-americanii ajungeau până în ultimul act. Argentina s-a impus și în ultimele două amicale, în 2007 (scor 1-0) și 2009 (scor 2-0).

Cum au ajuns în optimi:

Franța a încheiat pe primul loc Grupa C, cu 7 puncte, dar nu a impresionat în niciunul dintre meciuri. Mai mult, "Les Bleus'' au încheiat partida cu Danemarca (scor 0-0) în fluierăturile suporterilor. De partea cealaltă, Argentina s-a calificat dramatic în optimi. Cu patru minute inainte de finalul timpului regulamentar al meciului cu Nigeria, scorul era 1-1 și trupa lui Sampaoli era eliminată de la Mondial. Salvarea a venit de la Rojo, în minutul 86, Argentina calificându-se în optimi de pe locul al doilea din Grupa D.

Rezultatele înregistrate de cele două echipe în faza grupelor:

Franța - Australia 2-1

Franța - Peru 1-0

Franța - Danemarca 0-0

Argentia - Islanda 1-1

Argentia - Croația 0-3

Argentina - Nigeria 2-1

FOTOGALERIE Franța vs Argentina

Sursa foto: fifa.com / getty