Japonia s-a acoperit de rușine la CM din Rusia prin modul în care a tratat finalul meciului cu Polonia când a refuzat să atace deoarece o înfrângere la un gol diferență îi asigura calificarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Selecţionerul Japoniei, Akira Nishino, a declarat după meciul cu Polonia, scor 0-1, că jucătorii săi i-au respectat decizia de menţinere a scorului şi nu au riscat pentru a obţine o remiză, deoarece ar fi fost prea riscant.

“A fost o decizie foarte dificilă. Am hotărât să menţinem scorul la meciul nostru şi să mizăm mai degrabă pe cealaltă partidă din grupă. Jucătorii mi-au respectat decizia. A fost dificil, pentru că stilul meu este unul ofensiv. Situaţia m-a obligat să iau această decizie”, a spus Nishino, potrivit AFP.

Reprezentativa Japoniei a fost învinsă, joi, la Volgograd, cu scorul de 1-0, de selecţionata Poloniei, în ultima etapă a Grupei H de la Cupa Mondială. Japonezii s-au calificat în optimile de finală, încheind grupa pe locul doi, la perfectă egalitate cu Senegal, diferenţa fiind făcută de criteriul fair play-ului (numărul de cartonaşe galbene).

Golul a fost marcat de Bednarek, în minutul 59.

Dacă ar fi egalat, japonezii ar fi fost siguri de calificarea în optimi, indiferent de rezultatul celuilalt meci din grupă, Senegal – Columbia (0-1). Însă echipa Japoniei a preferat să nu rişte în ultimul sfert de oră pentru a evita să primească încă un gol, care i-ar fi eliminat, potrivit news.ro.