AC Milan a anunţat, miercuri, că va contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) decizia UEFA de excludere pe un sezon din cupele europene.

Clubul a precizat că a cerut ca avocaţii săi să depună imediat actele necesare la TAS şi că ar vrea ca acest caz să fie analizat cât mai rapid. Gruparea a precizat că este încrezătoare că TAS va ţine cont de argumentele sale.

Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis ca gruparea AC Milan să fie sancţionată cu interdicţie de participare în cupele europene pe un sezon, pentru încălcarea regulamentelor UEFA cu privire la licenţiere şi la fair-play-ul financiar.

Clubul milanez a terminat pe locul 6 în Serie A şi a obţinut din punct de vedere sportiv prezenţa în grupele Ligii Europa, în sezonul 2018/2019.

AC Milan, aflat în proprietatea fostului premier italian Silvio Berlusconi, a fost cumpărat, în urmă cu un an, de investitori chinezi, pentru suma de 740 de milioane de euro. În vara anului 2017. AC Milan a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri.

Fair-play-ul financiar a fost pus în practică de UEFA la începutul anului 2010 şi presupune ca grupările care evoluează în competiţiile europene să nu cheltuiască mai mult decât câştigă şi să nu înregistreze un deficit cumulat mai mare de 30 de milioane de euro în ultimii trei ani.