Corpul de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) a decis ca gruparea AC Milan să fie sancţionată, cu interdicţie de participare în cupele europene pe un sezon, pentru încălcarea regulamentelor UEFA cu privire la licenţiere şi la fair-play-ul financiar, informează uefa.com, potrivit News.ro.

AC MilanFoto: Facebook - AC Milan

“Clubul nu va putea participa la următoarea ediţie de cupe europene pentru care se va califica în decurs de două sezoane (un sezon, fie 2018/2019, fie 2019/2010, în funcţie de calificare)”, notează uefa.com.

AC Milan poate contesta această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Clubul milanez a terminat pe locul 6 în Serie A şi a obţinut din punct de vedere sportiv prezenţa în grupele Ligii Europa, în sezonul 2018/2019.

Clubul AC Milan, aflat în proprietatea fostului premier italian Silvio Berlusconi, a fost cumpărat, în urmă cu un an, de investitori chinezi, pentru suma de 740 de milioane de euro. În vara anului 2017. AC Milan a cheltuit peste 200 de milioane de euro pe transferuri.

Fair-play-ul financiar a fost pus în practică de UEFA la începutul anului 2010 şi presupune ca grupările care evoluează în competiţiile europene să nu cheltuiască mai mult decât câştigă şi să nu înregistreze un deficit cumulat mai mare de 30 de milioane de euro în ultimii trei ani.