​Aflate la adăpostul unei remize (care le califica braț la braț în optimi), Franța și Danemarca au cules ceea au semănat preț de 90 de minute, fluierăturile din tribune vorbind de la sine despre nemulțumirea spectatorilor plătitori de bilet. Pe Luzhniki în gol singurul meci de la acest Mondial de fotbal (cel puțin de până acum) care s-a încheiat fără gol marcat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aflată la o singură remiză distanță de câștigarea grupei C, Franța și-a permis să lase pe bancă mai mulți jucători cu nume precum Lloris, Umtiti, Pogba sau Mbappe.

Debutul de meci a fost unul în care cele două formații au jucat mai mult la centrul terenului. Prima fază importantă a disputei de la Moscova a apărut de-abia în minutul 29: Eriksen a fost blocat la sacrificiu de Mandanda, iar centralul Sandro Ricci (Brazilia) nu a cerut ajutorul VAR-ului, lăsând jocul să continue.

Cea mai bună caracterizare a primei reprize a venit din tribune: în drumul spre vestiare, jucătorii celor două echipe au fost fluierați de mare parte din cei prezenți pe Luzhniki.

Franța a continuat și în a doua repriză să joace la fel de previzibil și de departe de poarta lui Schmeichel, iar cei care au forțat (ce-i drept timid) au fost tot nordicii: șutul în forță al lui Eriksen (60') nu s-a dus departe de poarta lui Mandanda.

De-abia intrat pe teren (în locul lui Griezmann), Fekir a sutat cu mult efect și a înscris un gol turcesc, reușind cu ajutorul iluziei optice să-i trezească din somn pe unii din spectatori.

Pasele consecutive ale nordicilor pe lateral (în propria jumătate de teren) au venit la pachet cu alte fluierături, publicul fiind nemulțumit de ceea ce au avut de arătat cele două echipe.

Adevăratele momente de bucurie pentru spectatori au fost acelea în care s-au văzut pe tabela de marcaj. Finalul disputei a atras alte huiduieli, însă scopul a scuzat mijloacele: Franța a câștigat grupa C, iar Danemarca începe deja să se pregătească de meciul cu Croația (ca și câștigătoare a grupei D).

Echipe:

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen - Delaney (Lerager '90+2), Sisto (Fischer '60) - Cornelius (Dolberg '75), Eriksen, Braithwaite - Jorgensen. Selecţioner Age Hareide;

Franţa: Mandanda - Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez (Mendy '50) - Kanté, N'Zonzi - Dembele (Mbappe '78), Griezmann (Fekir '68), Lemar - Giroud. Selecţioner Didier Deschamps.

Arbitru: Sandro Ricci (Brazilia)

Ultimele meciuri ale grupei:

Australia - Peru 0-2

Danemarca - Franța 0-0

Grupa C, clasament:

1 Franța 7 puncte (3-1)

2 Danemarca 5 (2-1)

3 Peru 3 (2-2)

4 Australia 1 (2-5).

FOTOGALERIE Franța vs Danemarca

Sursa foto: fifa.com / getty