Kosovo vrea să contribuie la plata amenzilor primite de jucătorii elveţieni Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri şi Stephan Lichtsteiner, autori ai unui semn pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, din etapa a doua a Cupei Mondiale, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorii Elveţiei, Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka, au fost amendaţi de FIFA, după ce au sărbătorit printr-un gest pro-albanez la meciul cu Serbia, scor 2-1, de la Cupa Mondială.

Xherdan Shaqiri şi Granit Xhaka au fost amendaţi cu câte 10.000 de franci elveţieni, în timp ce Stephan Lichtsteiner, care a imitat gestul lor va trebui să plătească 5.000 de franci elveţieni.

La partida de vineri, Xhaka şi Shaqiri s-au bucurat după ce au marcat imitând prin gesturi vulturul de pe drapelul albanez.

Site-ul www.gofundme.com/xhaka-shaqiri-and-lichststeiner a strâns peste 15.000 de dolari, iar ministrul kosovar al Comerţului şi Industriei, Bajram Hasani, a anunţat că donează suma de 1.500 de euro, adică salariul lui pe o lună.

Reprezentativa Elveţiei a învins, vineri, cu scorul de 2-1, selecţionata Serbiei, într-un meci din etapa a doua a Grupei E de la Cupa Mondială, în care ultimul gol al elveţienilor a fost înscris în minutul 90.

La partida disputată la Kaliningrad, au marcat Mitrovic ‘5 pentru sârbi şi Xhaka ’52 şi Shaqiri ’90 pentru Elveţia.

S-ar putea să te interese și:

VIDEO CM 2018 Xhaka şi Shakiri, bucurie printr-un gest pro-albanez / Selectionerul Elveției: "N-ar trebui să amestecăm politica și fotbalul"

FIFA: Procedură disciplinară ce-i vizează pe jucătorii elveţieni Granit Xhaka şi Xherdan Shaqiri, după ce aceștia au sărbătorit printr-un gest pro-albanez