O turbină a unui avion care transporta 70 de fani peruani de la Ekaterinburg la Moscova, vineri, a luat foc înainte de aterizare, iar pasagerii au auzit o explozie, relatează presa internaţională, citată de News.ro.

Probleme in zborFoto: Captura YouTube

În avion se afla şi jurnalista Milena Merino, de la RPP Noticias, care a declarat că incidentul a avut loc cu 20 de minute înainte de aterizare. În avion a pătruns fum, iar personalul de bord, care nu vorbea limba spaniolă, nu s-a putut face înţeles prea bine în limba engleză atunci când le-a explicat pasagerilor măsurile de siguranţă.

“Nu exista mască de oxigen, nu exista nicio siguranţă”, a spus Merino.

O altă pasageră, Marcela Reyes, a declarat că după explozia auzită echipajul nu i-a putut spune ce s-a întâmplat. I-a cerut doar să-şi pună centura de siguranţă pentru că avionul va ateriza.

Avionul a aterizat la Moscova şi nicio persoană nu a fost rănită.

Acest incident vine la câteva zile după ce un motor al avionului cu care s-a deplasat naţionala Arabiei Saudite la Rostov-pe-Don, luni seară, a luat foc. Motorul a luat foc în timp ce avionul se apropia de aeroportul din Rostov. Avionul a aterizat în siguranţă.