Rugăciunile argentinienilor au fost ascultate, Nigeria a învins-o pe Islanda (scor 2-0), iar naționala pregătită de Jorge Sampaoli reintră cu șanse reale în lupta pentru calificarea în optimile Campionatului Mondial. Prima victorie a africanilor la turneul final din Rusia a venit grație "dublei" reușite de Ahmed Musa (49' și 75'). Islandezii au fost de nerecunost în repriza a doua a partidei de pe Volgograd Arena, au avut șansa să reducă din diferența de pe tabelă, dar Sigurdsson a ratat un penalty în minutul 83.

Ahmed Musa, gol pentru NigeriaFoto: fifa.com

Aici poți vedea golurile marcate de Musa.

Duelul dintre Nigeria și Islanda a tras atenția mai ales prin prisma șanselor Argentinei de a rămâne în cărți pentru calificarea în optimile CM, trupa lui Sampaoli fiind avantajată de o remiză. Nordicii au început în forță meciul și în minutul trei au bifat prima ocazie. Sigurdsson a executat perfect o lovitură liberă, dar Uzoho s-a opus deschiderii scorului. Acelaşi Sigurdsson a ieșit în evidență în minutul 6, dar șutul său a fost mult prea slab și portarul nigerian a reținut fără probleme.

Finalul primei reprize a mai adus o ocazie pentru islandezi, Bodvarsson (45+2) trimițând cu capul pe lângă poartă. Posesia a fost de partea africanilor în primele 45 de minute (60%), dar poarta lui Halldorsson nu a fost pusă deloc în pericol. Tabela arăta 0-0 la pauză și părea că ne îndreptăm spre o remiză anostă.

"Dubla" lui Musa

Lucrurile s-au schimbat după pauză, nigerienii au revenit de la cabine extrem de determinați, iar nordicii au fost de nerecunoscut. Un contraatac rapid al africanilor a deblocat tabela de pe arena de la Volgograd în minutul 49. Moses a trimis o centrare în forţă din dreapta, Musa a pus un stop fabulos și a tras necruțător, învingându-l pe Halldorson.

După reușita lui Musa, islandezii au ieșit la joc, în căutarea golului egalizator. Speranțele nordicilor au fost ruinate însă în minutul 75. Același Musa a luat o acţiune pe cont propriu, a driblat superb portarul și a făcut 2-0.

Sigurdsson a ratat un penalty

Islanda a avut șansa revenirii pe final de meci, a primit un penalty după un fault al lui Ebuehi în careu, dar Gylfi Sigurdsson (83') a șutat mult peste bara transversală. S-a încheiat 2-0 pentru Nigeria, care a urcat pe locul doi în Grupa D și se va lupta cu Argentina în ultimul meci pentru calificarea în optimi.

Au evoluat echipele:

Nigeria: Uzoho - Omeruo, Balogun, Ekong, Idowu (Ebuehi ’46) – Etebo (Iwobi ‘90+1), Ndidi - Moses, Obi Mikel, Musa – Iheanacho (Ighalo ’85). Selecţioner: Gernot Rohr

Islanda: Halldorsson - Saevarsson, Arnason, R. Sigurdsson (Ingasson ’65), Magnusson - Gislason, Sigurdsson, Gunnarsson (Skulason ’87), Bjarnason - Bodvarsson (Sigurdarson ’71), Finnbogason. Selecţioner: Heimir Hallgrimsson

Meciul a fost arbitrat de neo-zeelandezul Matt Conger.

S-au disputat în Grupa D:

Argentina - Islanda 1-1

Croația - Nigeria 2-0

Argentina - Croația 0-3

Nigeria - islanda 2-0

Grupa D, clasament

1. Croația 6 puncte (5-0)

2. Nigeria 3 (2-2)

3. Islanda 1 (1-3)

4. Argentina 1 (1-4)

Programul următoarelor meciuri:

26 iunie, ora 21:00 – Islanda - Croaţia (Rostov)

26 iunie, ora 21:00 – Nigeria - Argentina (Sankt Petersburg)

FOTOGALERIE Nigeria vs Islanda

Sursa foto: fifa.com