După victoria cu emoții din partida de debut (2-1 cu Australia), Franța nu a impresionat nici în confruntarea cu Peru. Trupa lui Didier Deschamps a obținut un succes la limită, scor 1-0, care îi asigură prezența în faza optimilor de finală de la Campionatul Mondial. Unicul gol al partidei a fost semnat de Kylian Mbappe, în minutul 34, după o eroare în defensiva sud-americanilor. Franța nu a mai contat în joc în repriza secundă, peruanii au încercat în zadar să găsească drumul spre gol și vor părăsi competiția din Rusia după faza grupelor.

Kylian MbappeFoto: fifa.com

Aici poți vedea golul marcat de Mbappe.

Începutul partidei de la Ekaterinburg a fost unul liniștit, ambele formații încercând să se impună în zona de la mijlocul terenului. Prima acțiune importantă a venit în minutul 10, Antoine Griezmann fiind în prim plan. Șutul din unghi al atacantului de la Atletico Madrid a fost însă unul dezamăgitor. La faza imediat următoare, Pogba a încercat un șut de la distanță și a trimis pe lângă poarta lui Gallese.

Prima mare ocazie a francezilor a fost semnată de Varane, în minutul 14. Griezmann a executat perfect un corner de pe partea stângă, dar lovitura de cap a fundașului de la Real Madrid nu a prins spațiul porții. Elevii lui Deschamps au continuat să pună presiune în careul peruanilor, dar n-au reușit să găsescă drumul spre gol.

Peru, aproape de deschiderea scorului

Guerrero a trecut cu multă lejeritate de Umtiti, a rămas singur cu Lloris, dar a trimis pe direcția portarului francez. Căpitanul Franţei a avut un reflex incredibil și a reușit să blocheze șutul peruanului. A fost cea mai mare ocazie de gol, după o jumătate de oră de joc.

Gafa din apărarea sud-americanilor și golul lui Mbappe

Dacă peruanii nu au știut să profite din poziție de unu la unu cu portarul, francezii au deschis scorul la prima eroare a defensivei adverse. Totul a plecat de la un balon pierdut de peruani la 30 de metri de poartă, mingea a ajuns la Giroud, şutul său a fost deviat la bara a doua, unde a apărut Mbappe. Jucătorul lui PSG nu a făcut decât să împingă balonul în poartă goală, devenind cel mai tânăr francez care marchează la un Campionat Mondial (19 ani și 183 de zile).

Bară pentru Peru

În minutul 50, Aquino Sanchez a trimis o torpilă spre poarta francezilor, iar Hugo Lloris nu a putut decât să urmărească traiectoria balonului. Echipa lui Deschamps a scăpat ca prin minune, mingea izbindu-se de încheietura barelor. Dacă mingea ar fi intrat în plasă, ar fi fost cu siguranţă unul dintre cele mai frumoase goluri ale Campionatului Mondial din Rusia.

Au urmat momente în care Peru a controlat autoritar partida, francezii au fost înghesuiţi în propria jumătate de teren, iar pe final de meci au început să tragă de timp. Carrillo (61') şi Advincula (69') au încercat să-l surprindă pe Lloris cu șuturi de distanță, dar de fiecare dată balonul a trecut peste poartă. O fază frumoasă construită de peruani în minutul 74 s-a încheiat cu o execuție acrobatică a lui Farfan, însă mingea s-a dus în plasa laterală.

Franța, în optimi

Singurele ocazii notabile ale Franței în repriza secundă au venit abia pe final de meci. Șutul lui Dembele (82') de la 14 metri s-a dus puțin pe lângă poarta sud-americanilor, iar Giroud (90+4') a fost blocat în extremis de Trauco. S-a încheiat 1-0 pentru Franța, care își asigură locul în optimi după o nouă prestație modestă. Fără niciun punct până acum, Peru va pleca acasă după faza grupelor, deși a arătat un fotbal frumos.

Au evoluat următoarele echipe:

Franţa: Lloris - Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez - Kante, Pogba (Nzonzi '89) - Mbappe (Dembele '75), Griezmann (Fekir '80), Matuidi - Giroud. Selecţioner Didier Deschamps.

Peru: Gallese - Advincula, Rodriguez (Santamaria '46), Ramos, Trauco - Aquino, Yotun (Farfan '46) - Flores, Cueva (Ruidiaz '82), Carrillo - Guerrero. Selecţioner Ricardo Gareca.

Arbitru: Mohammed Abdulla Mohammed (Emiratele Arabe Unite).

Grupa C, rezultate:

Franța - Australia 2-1

Peru - Danemarca 0-1

Danemarca - Australia 1-1

Franța - Peru 1-0

Clasament:

1. Franța 6 puncte (3-1)

2. Danemarca 4 (2-1)

3. Australia 1 (2-3)

4. Peru (0-2)

Au mai rămas de disputat:

26 iunie, ora 17:00 – Danemarca - Franţa (Moscova, Lujniki)

26 iunie, ora 17:00 – Australia - Peru (Soci)

FOTOGALERIE Franța vs Peru

Sursa foto: fifa.com