Danemarca și Australia au încheiat la egalitate partida disputată pe Samara Arena, scor 1-1. Trupa lui Age Hareide a început în forță meciul și a deschis scorul încă din minutul 7, prin Eriksen. Formația de la Antipozi a restabilit egalitatea în urma unui penalty acordat după intervenția arbitrajului video, în minutul 38. Jedinak a transformat fără emoții de la punctul cu var. Australienii puteau obține victoria pe final de meci, dar Kasper Schmeichel a intervenit salvator la două ocazii uriașe ale "cangurilor".

Jedinak inscrie de la 11 metriFoto: fifa.com

Aici poți vedea golurile partidei Danemarca vs Australia.

Prima fază a partidei de pe Samara Arena a adus și prima ocazie pentru nordici. Delaney (2') a reluat cu capul din câțiva metri, dar mingea a trecut pe lângă poarta formației de la Antipozi. Replica australienilor a venit trei minute mai târziu, tot cu o lovitură de cap. Mathew Lecki a rămas nemarcat la o lovitură de colț, s-a înălțat superb, dar a trimis puțin peste poarta apărată de Kasper Schmeichel.

Eriksen, omul cu golurile

Minutul 7 i-a adus pe nordici în avantaj pe tabelă, grație reușitei lui Eriksen. Decarul danezilor a înscris cu un șut superb, din prima, sub transversală, după o combinație perfectă cu Jorgensen. Mijlocașul lui Tottenham a fost implicat direct în 18 goluri la ultimele 15 meciuri disputate pentru naţionala Danemarcei, reuşind să marcheze de 13 ori şi să trimită 5 pase decisive.

Nordicii, la un pas de 2-0

Deschiderea scorului a calmat jocul în teren. Nordicii au avut în continuare posesia și inițiativa, dar nu au mai reușit să pună în pericol poarta "cangurilor" până în minutul 24. Henrik Dalsgaard a centrat perfect pentru Jorgensen, dar mingea lovită cu capul de atacantul danez a trecut milimetric de bara din stânga lui Ryan. Șansă uriașă irosită de danezi!

VAR-ul și penalty-ul australienilor

Poulsen a comis un henţ în careu, spaniolul Antonio Mateu Lahoz a lăsat jocul să continue, dar apoi a fost atenționat de colegii care se ocupă de arbitrajul video. Centralul a revăzut faza și a dictat lovitură de la 11 pentru Australia. Jedinak (38'), căpitanul trupei de la Antipozi, a transformat fără emoții de la punctul cu var și a restabilit egalitatea pe tabelă. Jedinak a înscris din penalty şi cu Franţa, în primul meci.

Aproape de autogol

Australienii au fost extrem de aproape să își trimită mingea în propria poartă. Eriksen (43') a executat o lovitură liberă, mingea a trecut printre mai mulți jucători și a ajuns în piciorul lui Sainsbury, dar Mathew Ryan a reținut pe linia porții și a salvat situația. Pauza le-a găsit pe cele două formații la egalitate, scor 1-1.

Danezii au început în forță și repriza secundă. În minutul 51, Poulsen s-a prăbușit între doi adversari, mingea a ricoşat până la Sisto, care a trimis puternic la colţul lung, dar puțin pe lângă poarta lui Mathew Ryan. Câteva minute mai târziu, australienii au trecut și ei pe lângă gol. La o lovitură de colț, Dalsgaard a respins excelent din fața lui Leckie, care ar fi avut de îndeplinit o simplă formalitate dacă danezul nu intervenea la timp.

Emoții pentru danezi

Minute de asediu la poarta Danemarcei, dar nordicii scapă ca prin minune. În minutul 68, Schmeichel a ieșit greșit din poartă, Leckie a ajuns în posesia balonului, dar în cele din urmă apărarea nordicilor a reușit să îndepărteze pericolul. A venit apoi rândul lui Aaron Mooy (71') să-și încerce norocul. Mijlocaşul lui Huddersfield a luat o acţiune pe cont propriu, a şutat violent spre vinclu, însă a ratat de puțin ținta.

Australienii au fost aproape să dea lovitura pe final de meci. La capătul unui contraatac, Arzani a încercat un șut către colțul lung, dar Schmeichel a respins. Mingea a rămas în preajma careului danez, a urmat o nouă centrare, iar Leckie a reluat din voleu, însă Kasper a reţinut din plonjon.

Au evoluat următoarele echipe:

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Kjaer, Christensen, Stryger Larsen - Delaney, Schone - Yussuf Poulsen (Braithwaite '59), Eriksen, Sisto - Jorgensen (Cornelius '68). Selecţioner Age Hareide;

Australia: Ryan - Risdon, Sainsbury, Milligan, Behich - Jedinak, Mooy - Leckie, Rogic (Irvine '82), Kruse (Arzani '68) - Nabbout (Juric '75). Selecţioner Bert Van Marwijk.

Arbitru: Antonio Mateu (Spania).

Grupa C, rezultate:

Franța - Australia 2-1

Peru - Danemarca 0-1

Danemarca - Australia 1-1

Clasament:

1. Danemarca 4 puncte (2-1)/ două jocuri

2. Franța 3 (2-1)/ un joc

3. Australia 1 (2-3)/ două jocuri

4. Peru 0 (0-1)/ un joc

Au mai rămas de disputat:

21 iunie, ora 18:00 – Franţa - Peru (Ekaterinburg)

26 iunie, ora 17:00 – Danemarca - Franţa (Moscova, Lujniki)

26 iunie, ora 17:00 – Australia - Peru (Soci)

FOTOGALERIE Danemarca vs Australia

Sursa foto: fifa.com