Rusia este prima echipă care și-a asigurat locul în optimile Campionatului Mondial de fotbal, după o victorie clară împotriva Egiptului, scor 3-1. După o primă repriză lipsită de evenimente importante, gazdele s-au dezlănțuit în partea secundă și au marcat de trei ori în numai 15 minute. Nici revenirea lui Salah nu a împiedicat succesul rușilor. Jucătorul lui Liverpool a redus din diferență abia în minutul 73, din penalty, dar tabela nu s-a mai modificat până la finalul partidei.

Rusia, victorie cu EgiptFoto: fifa.com

Au marcat: Fathy '47 (autogol), Cheryshev '59, Dzyuba '62 / Salah '73 (penalty)

Aici poți vedea golurile partidei Rusia vs Egipt.

Primă repriză modestă

Rușii au început în forță partida de la Sankt Petersburg, dar motoarele s-au oprit repede. Golovin a fost aproape de a deschide scorul încă din minutul 6, dar şutul său a trecut pe lângă poarta egiptenilor. "Faraonii'' au dat replica prin Mohsen (15'), însă lovitura sa de cap a fost respinsă în corner. Un minut mai târziu, Trezeguet a trecut şi el pe lângă gol, mingea ocolind de puțin poarta.

Egiptenii au fost superiori la capitolul posesie în prima repriză, însă nu au avut niciun șut pe spațiul porții. Cea mai mare ocazie a venit în minutul 42, când Salah și-a făcut simțită prezența pentru prima dată. Vedeta lui Liverpool a șutat milimetric pe lângă poarta Rusiei. S-a încheiat 0-0 și nimic nu anunța ce avea să se petreacă în partea a doua a meciului.

Cele 15 minute magice

Debutul reprizei secunde a adus și primul gol al partidei. Fathy (47') a fost ghinionistul care a trimis mingea în propria poartă, semnând al cincilea autogol al competiției din Rusia. Zobnin a trimis un șut de la distanță, dar Fathy, incomodat de Dzyuba, a deviat mingea în poarta apărată de Akinfeev. Recordul de autogoluri la un Campionat Mondial este de șase (1998).

În decurs de câteva minute, eiptenii au mai încasat încă două goluri. În minutul 59, Cheryshev a punctat cu un şut puternic, după centrarea lui Mario Fernandes, și a ajuns la trei goluri marcate la actuala ediție a CM, egalându-l pe Cristiano Ronaldo. Imediat, Dzyuba (62') a dus scorul la 3-0, cu un șut bine plasat din interiorul careului.

Penalty-ul transformat de Salah

Unicul gol al egiptenilor a venit în urma unui penalty, acordat după intervenția arbitrajului video. Centralul Enrique Caceres acordase inițial lovitură liberă de la marginea careului. Aflat la primul meci după accidentarea suferită în finala Champions League, Salah a transformat fără emoții lovitura de pedeapsă și a redus din diferență pe tabelă. Echipa lui Hector Cuper nu a avut însă puterea să mai întoarcă soarta partidei. S-a terminat 3-1 pentru Rusia, care și-a asigurat locul în optimile competiției.

Au evoluat echipele:

Egipt: El-Shenawy - Fathi, Gabr, Hegazy, Abdel-Shafi - Hamed, Elneny (Warda '64) - Salah, Said, Hassan Trezeguet (Sobhi '68) - Mohsen (Kahraba '82). Selecţioner: Hector Cuper.

Rusia: Akinfeïev - Fernandes, Koupetov, Ignaşevici, Jirkov (Kudriaşov '86)- Zobnin, Gazinski - Samedov, Golovin, Cerişev (Kuziavev '74) - Dziuba (Smolov '79). Selecţioner: Stanislav Cercesov.

Meciul a fost arbitrat de Enrique Caceres (Paraguay).

Grupa A, rezultate:

Rusia - Arabia Saudită 5-0

Uruguay - Egipt 1-0

Rusia - Egipt 3-1

Clasament:

1. Rusia 6 puncte (+ 1 joc)

2. Uruguay 3

3. Egipt 0 (+ 1 joc)

4. Arabia Saudită 0.

Programul următoarelor partide:

20 iunie, ora 18:00 – Uruguay - Arabia Saudită (Rostov)

25 iunie, ora 17:00 – Uruguay - Rusia (Samara)

25 iunie, ora 17:00 – Arabia Saudită - Egipt (Volgograd)

​FOTOGALERIE Rusia vs Egipt

Sursa foto: fifa.com