Primul meci susţinut de echipa naţională a Angliei la Cupa Mondială a fost urmărit luni seară de 18,3 milioane de telespectatori, devenind cel mai vizionat program de anul acesta din Marea Britanie, transmite News.ro.

Anglia, la CM de fotbal din RusiaFoto: fifa.com

Potrivit BBC, partida în care Anglia a învins Tunisia cu scorul de 2-1 a depăşit cifrele de audienţă înregistrate de transmisiunea nunţii prinţului Harry cu Meghan Markle din luna mai.

Meciul de fotbal a fost transmis de BBC One, care a înregistrat 69,2% share în Marea Britanie. În cifra anunţată au fost incluşi şi 3 milioane de utilizatori care au vizionat meciul online, via BBC iPlayer şi BBC Sport. Astfel, partida a devenit şi cea mai urmărită transmisiune în direct pe suport online a unui program BBC.

Luna trecută, nunta regală a fost urmărită de aproximativ 18 milioane de telespectatori pe mai multe posturi TV britanice.

Cifrele de luni le-au depăşit şi pe cele înregistrate în urmă cu 4 ani de primul meci al Angliei de la Cupa Mondială. Partida de atunci cu Italia, care a învis cu 2-1, a fost urmărită de 15,6 milioane de telespectatori. Spre deosebire de acesta, primul meci al Angliei de la Cupa Mondială 2010, cu SUA, a fost urmărit de 20,1 milioane de telespectatori.

Naţionala Angliei va juca duminică cu Panama, iar pe 28 iunie, cu Belgia.

S-ar putea să te intereseze și:

Probleme pentru jucătorii englezi şi tunisieni, deranjaţi de invazia de insecte din teren

CM 2018: Tunisia - Anglia 1-2 / "Salvatorul" Harry Kane - Un gol marcat în prelungiri le-a adus victoria englezilor