Danemarca a învins Peru, scor 1 - 0, la capătul unui meci extrem de spectaculos, în care sud-americanii au ratat numeroase ocazii. Cueva a irosit un penalty în finalul primei reprize, iar unicul gol al partidei de la Saransk a fost semnat de Poulsen, în minutul 59.

Yussuf PoulsenFoto: fifa.com

Aici poți vedea golul lui Poulsen și ratarea lui Cueva de la 11 metri.

Reveniți la Cupa Mondială după o așteptare de 36 de ani, peruanii și-au intonat imnul cu ochii închiși, iar entuziasmul lor s-a simțit încă din primele minute. Jucătorii lui Ricardo Gareca au jucat cu "inima" în prima partidă de la turneul final din Rusia, ratând ocazii cât pentru câteva meciuri.

În minutul 3 al confruntării de la Saransk, peruanii au cerut penalty după o intervenție a lui Poulsen asupra lui Flores, dar arbitrul gambian Gassama a lăsat jocul să continue. Prima ocazie de gol a sud-americanilor a venit în minutul 13, Carrillo încercându-și norocul cu un șut la colțul lung.

Cueva ratează de la punctul cu var

Danemarca a fost echipa cu o posesie mai bună în prima repriză, dar fără a-şi crea ocazii mari de a înscrie. Norocul părea să le surâdă peruanilor în finalul primei părți, când arbitrul a dictat lovitură de la 11 metri. Cueva a fost faultat în careu de Poulsen, dar centralul din Gambia a lăsat jocul să continue, spre uimirea tuturor. După intervenţia VAR, s-a făcut dreptate. Gamssa a revăzut faza şi a indicat punctul cu var. A fost al doilea penalty din istorie acordat la Campionatul Mondial în urma arbitrajului video, după cel obţinut de Griezmann în meciul Franța vs Australia. Cueva e copleșit de emoții în fața porții, își ia prea mult elan și trage mult peste poarta lui Schmeichel.

Avalanșă de ratări

Tot Peru a fost echipa cu inițiativă și în startul reprizei secunde, însă Danemarca a profitat de un moment de neatenție al adversarilor și a deschis scorul. Eriksen a plecat pe contraatac, a pasat decisiv pentru Poulsen (59'), care l-a învins pe Gallese cu un şut la colţul scurt.

După primirea golului, Peru s-a aruncat în atac, a avut numeroase șanse de a egala, dar tabela a rămas neschimbată. Danemarca, adversara României din preliminarii, s-a mulțumit să stea cuminte în apărare și să-și apere avantajul. În minutul 79, Guerrero putea înscrie cel mai frumos gol de până acum la CM, dar călcâiul său a trecut milimetric pe lângă bară. Finalul a fost unul dramatic, dar fără nicio schimbare pe tabelă, spre disperarea fanilor sud-americani.

Au evoluat echipele:

Peru: Gallese - Advincula, C. Ramos, A. Rodriguez, Trauco - Yotun, Tapia (Aquino '87) - Flores (Guerrero '63), Cueva, Carrillo - Farfan (Ruidiaz '85). Selecţioner: Ricardo Gareca.

Danemarca: Schmeichel - Dalsgaard, Christensen (M. Joergensen '81), Kjaer, Larsen - Kvist (Schoene '35), Delaney, Eriksen - Jorgensen, Poulsen, Sisto (Braithwaite '67). Selecţioner: Age Hareide.

Meciul a fost arbitrat de Bakary Gassama din Gambia.

S-au disputat în Grupa C:

Franța - Australia 2-1

Peru - Danemarca 0-1

Clasament:

1. Franța 3 puncte

2. Danemarca 3

3. Australia 0

4. Peru 0.

FOTOGALERIE Peru vs Danemarca

Sursa foto: fifa.com