Atmosferă de meci la Opera Naţională din Capitală, unde a avut loc, marţi, lansarea proiectului de tip Doar Dinamo Bucureşti, iniţiat de grupul de suporteri dinamovişti reuniţi în Peluza Cătălin Hîldan, potrivit news.ro.

Coregrafie suporteri DinamoFoto: youtube.com

Evenimentul a început cu un concert de muzică clasică, apoi scandările şi cântecele fanilor "alb-roşii", inclusiv unele triviale la adresa eternilor rivali de la Steaua, au răsunat în Sala Mare a operei.

Fost jucător la Dinamo, Giani Kiriţă a scandat anti-Steaua alături de fani, după ce a premiat componenţii echipei under-19 a FC Dinamo, câştigătoare a Cupei României, după o finală cu lovituri de departajare disputată împotriva FCSB.

"Activităţi legate de sport nu au mai fost la operă, dar au mai fost activităţi ale unor firme. Se închiriază sala şi se plătesc angajaţii care rămân peste program. Nu ştiu cât este chiria, dar nu cred că îşi permite toată lumea, este totuşi Opera Naţională. Au scandat ei, au vorbit urât, dar mi se par cuminţi, nu mă aşteptam, adică nu au rupt scaune şi nu au distrus nimic", a declarat pentru News.ro o angajată a instituţiei.

Potrivit proiectului lansat marţi, suporterii pot deveni acţionari DDB cu 48 de euro pe an sau cu 1.948 de euro pe an, această cotizaţie fiind rezervată membrilor "elite".

Cotizanţii au diverse drepturi şi facilităţi. Ei pot să voteze conducerea DDB, pot fi aleşi la rândul lor, cei "elite" intră într-o tragere la sorţi pentru "al 12-lea jucător" (pătrunderea pe teren împreună cu echipa înaintea meciurilor) şi pentru "aniversarea ta" (îşi pot sărbători ziua de naştere cu jucători). De asemenea, au prioritate la achiziţia de bilete şi abonamente şi "cash back" la peste 1.200 de parteneri.

Proiectul a fost iniţiat împreună cu "Suporters direct" din străinătate, iar scopul final este ca fanii să ajungă să deţină la peste 50 la sută din acţiunile clubului.

Preşedintel board-ului DDB este Cristian Hîldan şi el va reprezenta DDB în Consiuliul de Administraţie al FC Dinamo.

Jucătorul Ricardo Grigore a declarat că va încerca să-şi convingă prietenii să cumpere acţiuni la DDB.

"Sperăm să prindă acest proiect, Dinamo e un club mare, are nevoie de suporteri, le mulţumim că sunt alături de noi, e un lucru unic, nu mă aştepta să ajung la operă astăzi, o să încerc să vorbesc cu cât mai mulţi prieteni să cumpere acţiuni pentru că acest club nu merită să moară niciodată", a precizat el.

Giani Kiriţă este pregătită să cotizeze pentru ca Dinamo să rebină acolo unde îi este locul

"Dacă asta e varianta ca noi să ajungem acolo unde am fost înainte, normal că sunt pregătit să cotizez. Cred că 1.948 de euro e mai bine, pentru că ne identificăm cu Dinamo. Încercăm să facem absolut tot pentru ca Dinamo să ajungă acolo unde îi e locul", a declarat Kiriţă.

Mijlocaşul Sergiu Hanca a salutat şi el Proiectul DDB: "Cred că am demonstrat încă o dată că fanii lui Dinamo sunt unici în România, e un proiect unic, prin care suporterii demonstrează că sunt cei mai frumoşi din România. Ei au iniţiat acest proiect înainte de ratarea play-off-ului de câtre noi şi au rămas aproape de noi, asta ne bucură şi ne dă speranţe mai multe."

La eveniment au participat peste 800 de suporteri, jucătorii şi staful tehnic ai echipei de seniori, formaţii de tineret şi juniori ale FC Dinamo.