Antrenorul Unai Emery, care a pregătit campioana Franţei, PSG, în acest sezon, va fi numit la conducerea tehnică a formaţiei engleze Arsenal Londra, care s-a despărţit de Arsene Wenger, informează BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

După două sezonae la PSG, Emery a fost nevoit să plece de la formaţia din Paris după rezultatele slabe din Liga Campionilor. El a fost înlocuit de germanul Thomas Tuchel, fost la Borussia Dortmund.

Însă spaniolul nu va rămâne mult timp fără slujbă, urmând a fi anunţat în curând la Arsenal.

Emery, 46 de ani, a mai antrenat Almeria, Valencia, Spartak Moscova, înainte de a ajunge la FC Sevilla, în ianuarie 2013, echipă cu care a cucerit de trei ori la rând Liga Europa.

La finalul acestui sezon, Arsene Wenger s-a despărţi de Arsenal după 22 de ani petrecuţi pe banca tunarilor. Favorit să-l înlocuiască era fostul mijlocaş spaniol Mikel Arteta, fost jucător la Arsenal şi secund al lui Pep Guardiola la Manchester City şi care a avut un rol major în recordul de 100 de puncte obţinut de "cetăţeni".

Însă după discuţii cu toţi posibili succesori ai lui Wenger, conducerea lui Arsenal s-a oprit la Emery, car va fi anunţat ca manager în această săptămână, potrivit news.ro.