Serena Williams (454 WTA) îşi va începe pregătirile pentru US Open, ultimul Grand Slam al anului, cu ocazia turneului WTA de la San Jose (California), programat în perioada 30 iulie - 5 august, informează AFP.

Serena Williams, din nou in actiuneFoto: bnpparibasopen.com

"Mă bucur că îmi voi începe sezonul estival la Mubadala Silicon Valley Classic şi voi descoperi noul sit al competiţiei", a precizat Serena Williams, fost lider mondial.

Nou inclus în calendarul WTA, turneul de la San Jose - Mubadala Silicon Valley Classic - se va desfăşura în cadrul Universităţii din San Jose şi va înlocui turneul de la Stanford.

Rusoaica Maria Sharapova şi americanca Madison Keys, deţinătoarea titlului, şi-au anunţat la rândul lor participarea la această competiţie.

Serena Williams a anunţat, miercuri, că nu va participa la turneul de la Roma, după ce declarase forfait şi pentru cel de la Madrid, două abandonuri care au pus sub semnul întrebării prezenţa sa la turneul de Grand Slam de la Roland Garros (27 mai - 10 iunie).

După ce a născut în luna septembrie a anului trecut, Serena Wlliams a revenit oficial în competiţiile de simplu la turneul de la Indian Wells, unde a fost eliminată în turul al treilea de sora sa Venus. În vârstă de 36 de ani, Serena a disputat doar patru partide de la revenirea în circuit: victorii cu Zarina Diyas (7-5, 6-3), Kiki Bertens (7-6(5), 7-5) și înfrângeri cu Venus Williams (3-6, 4-6) și Naomi Osaka (3-6, 2-6).

În acest moment, Serena are 23 de Grand Slam-uri câștigate (7 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon și 6 US Open), aflându-se pe locul doi în ierarhia tuturor timpurilor (nu doar era Open). A depășit-o pe Steffi Graf (22), dar se află cu unul în urma lui Margaret Court (24).

Într-o carieră de excepție, Serena a reușit să câștige 72 de turnee (din care 23 de Grand Slam), având în dreptul ei 785 de victorii și 132 de înfrângeri (bani câștigați din tenis - $84.525.911.