Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor al echipei de fotbal Manchester United, operat sâmbătă în urma unei hemoragii cerebrale, a ieşit de la terapie intensivă, a anunţat clubul englez, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sir Alex nu mai are nevoie de terapie intensiv şi îşi va continua recuperarea ca pacient (al spitalului Salford Royal)", precizează gruparea de pe Old Trafford într-un comunicat postat pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

După internarea sa de urgenţă la clinica din Salford, mesajele de afecţiune venite din întreaga lume s-au succedat în presa britanică, precum şi pe reţelele de socializare.

"Familia sa a fost copleşită de nivelul de susţinere, însă cere respectarea vieţii sale private, deoarece va fi vital pentru următoarea etapă a recuperării sale", adaugă Manchester United.

Conform presei britanice, fostul antrenor al lui United a reuşit să se ridice şi să discute cu familia sa, sâmbătă, prezentând astfel semne încurajatoare în privinţa recuperării sale.

"Suntem încrezători. Clubul este pozitiv, foarte pozitiv", a asigurat miercuri după-amiază antrenorul lui Manchester United, portughezul Jose Mourinho, în cursul unei conferinţe de presă.

Sir Alex Ferguson a cucerit 38 de trofee în cei 27 de ani petrecuţi la comanda lui Man United (1986-2013), între care 13 titluri de campion al Angliei şi două Ligi ale Campionilor (1999 şi 2008).