​Barcelona vrea cu orice preţ să-l aducă pe Antoine Griezmann lângă Messi, Suarez şi Coutinho, însă Atletico Madrid a reacționat dur după ce catalanii și-au manifestat intenția de a plăti în vară clauza de reziliere în valoare de 100 de milioane de euro a atacantului francez. Într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului din capitala Spaniei, directorul executiv Miguel Angel Gil Marín critică atitudinea grupării de pe "Camp Nou", precizând că Griezmann nu este de vânzare.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne-am săturat de atitudinea Barcelonei. Faptul că un președinte, un jucător sau un membru al conducerii vorbește despre ce au făcut pentru viitorul unui jucător ce are un contract existent, cu atât mai mult înainte de o finală europeană, este o totală lipsă de respect față de Atletico Madrid și fanii ei.

Poziția lui Atletico Madrid este foarte clară și a fost făcută publică de nenumărate ori. Nu am negociat niciodată pentru Griezmann și nu avem nici cea mai mică intenție să o facem. În urmă cu câteva luni, i-am transmis personal președintelui Barcelonei că jucătorul nostru nu este de vânzare și nu avem de gând să-l vindem.

De asemenea, l-am informat că o conduită nepotrivită este împotriva integrității competiției, mai ales când ne-am luptat pentru titlu pe tot parcursul sezonului, iar Barcelona a pus încontinuu presiune pe unul dintre cei mai buni jucători din echipa noastră.

I-am mai spus la acel moment că în cazul în care un jucător încearcă să-și anuleze contractul din cauza unei presiuni puse pe tot parcursul sezonului, Atletico Madrid va cere compensații Barcelonei pentru comportamentul nepotrivit.

Sper că acest comunicat să-și servească scopul și că fanii lui Atletico să se bucure de acest moment și să ne pregătim de finală așa cum trebuie", a declarat Miguel Angel Gil Marín, directorul executiv al lui Atletico, într-un comunicat.

Recent, postul de radio spaniol Cadena Cope a anunțat, fără a menționa o sursă, că "FC Barcelona a comunicat echipei Atletico Madrid că va plăti clauza de eliberare a lui Antoine Griezmann. Și Atletico știe că jucătorul său va pleca la sfârșitul sezonului".

În vara anului trecut, Griezmann și-a prelungit contractul cu echipa de pe "Wanda Metropolitano" până în 2022, iar clauza de reziliere este fixată temporar la 200 de milioane de euro. La finalul sezonului, atacantul de 27 de ani va putea pleca de la Atletico Madrid în schimbul a "doar" 100 de milioane de euro.

De asemenea, postul de radio Cadena Ser a raportat un apel telefonic între Josep Maria Bartomeu, președintele Barça, și Enrique Cerezo, omologul său de la Atletico, pentru a anunța intențiile Barcelonei.

Întrebat despre acest subiect, Cerezo a fost evaziv, refuzând să alimenteze speculațiile: "Voi spune un singur lucru: Antoine Griezmann este jucătorul lui Atlético Madrid. Nu pot spune mai multe pentru că nu știu".

În vârstă de 27 ani, Antoine Griezmann a fost transferat la Atletico în 2014, de la Real Sociedad, pentru 30 de milioane de euro. În toată perioada petrecută la Atletico, Griezmann a reușit 110 goluri și 39 de pase decisive.

Antoine Griezmann are 51 de apariții în tricoul naționalei Franței, pentru care a înscris 19 goluri.

Săptămâna viitoare, pe 16 mai, Atletico Madrid și Olympique Marseille vor disputa finala Europa League. Partida va avea loc pe "Parc Olympique Lyonnais" (Lyon), de la ora 21:45.