​Nu avea cum să fie liniște într-un El Clasico nici măcar atunci când singura miză pusă în joc era doar orgoliul. Barcelona vs Real Madrid a avut patru goluri (2-2), erori parcă prea multe de arbitraj, o eliminare încă din prima repriză (catalanii au jucat în inferioritate) și o coregrafie spectaculoasă în tribunele de pe Camp Nou. În plus, a fost ultima "bătălie" dusă de Andres Iniesta împotriva rivalilor "blancos".

Camp Nou la El ClasicoFoto: fcbarcelona.cat

Golurile au fost marcate de Luis Suarez ’10 şi Lionel Messi ‘52 pentru gazde, respectiv Cristiano Ronaldo ’14 şi Gereth Bale ’73 pentru oaspeţi.

În minutul 45+3, de la catalani a fost eliminat Sergi Roberto.

La meci au asistat 97.939 de spectatori. A fost al 238-lea El Clasico (50 de remize, 93 de victorii FC Barcelona, 95 de victorii Real Madrid).

Arbitrajul, mult sub spectacolul din teren

Din păcate, eroul principal al meciului de gală de pe Camp Nou a fost centralul Hernández Hernández. Prin maniera sa de abitraj, acesta a scăpat din mână disputa chiar din primele minute.

A tolerat intrările dure (a se vedea faultul lui Bale la Umtiti pentru care nu a primit nici măcar cartonașul galben), iar până la încăierări (și au fost destule) nu a mai fost decât un singur pas.

Fazele cel puțin discutabile din El Clasico, conform jurnaliștilor de la Marca:

1 - Off-side la Cristiano Ronaldo, în momentul în care tabela arăta 1-1 în prima repriză.

2 - Faultul dur al lui Gareth Bale asupra lui Samuel Umtiti. Marca spune fără echivoc: jucătorul galez trebuia eliminat.

3 - Eliminarea lui Sergi Roberto nu a fost surprinsă cum trebuie de nicio cameră de luat vederi de pe Camp Nou.

4 - Duelul dintre Varane și Luis Suarez, în urma căruia Lionel Messi a marcat golul de 2-1 pentru catalani

5 - Duelul dintre Jordi Alba și Marcelo din careul Barcelonei

6 - Gol anulat catalanilor pentru o poziție de offside

Rezumatul partidei Barcelona vs Real Madrid.