Formaţia Beşiktaş a refuzat să se prezinte, joi, la continuarea meciului din deplasare cu Fenerbahce, din returul semifinalelor Cupei Turciei, întrerupt, la 19 aprilie, în minutul 57, după ce tehnicianul oaspeţilor, Şenol Guneş, a fost lovit la cap cu un obiect aruncat din tribune, informează lequipe.fr, citat de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Beşiktaş a protestat, astfel, faţă de decizia federaţiei turce ca meciul să fie reluat din momentul întreruperii, cu porţile închise. În urma neprezentării oaspeţilor şi după ce partida tur s-a încheiat 2-2, Fenerbahce s-a calificat în finala Cupei Turciei, în care va întâlni echipa Akhisar Beldiyespor.

În plus, Beşiktaş a fost exclusă din ediţia viitoare a Cupei Turciei şi amendată cu aproape 800.000 de euro.

Intenţia clubului Beşiktaş de a nu se prezenta la acest meci a fost anunţată anterior. Gruparea s-a declarat surprinsă de decizia federaţiei turce cu privire la rejucarea partidei şi consideră hotărârea TFF ilegală.

“Singura soluţie pentru a ne arăta dezacordul cu această decizie este să nu ne prezentăm la meciul din 3 mai. (…) Timp de 115 ani ne-am luat locul pe teren, am câştigat meciuri pe teren, am înregistrat remize sau înfrângeri. Joi, 3 mai, nu vom fi pe teren”, se preciza într-un comunicat, postat pe site-ul bjk.com.tr, după anunţul federaţiei turce, că meciul Fenerbahce – Beşiktaş, din semifinalele Cupei Turciei, suspendat la 19 aprilie, în minutul 57, din cauza incidentelor, se va relua în data de 3 mai, din minutul în care a fost întrerupt, şi fără spectatori.

Meciul din 19 aprilie a fost oprit în minutul 57, la scorul de 0-0. Şenol Guneş încerca să îl calmeze pe portarul Tolga Zengin, care se certa cu fanii echipei Fenerbahce în zona băncii de rezerve, în momentul în care tehnicianul a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribună. Guneş s-a prăbuşit pe gazon, iar momentul a fost urmat de o busculadă în zonă.

Jucătorii echipei Beşiktaş au plecat la vestiare, iar cei de la Fenerbahce au rămas pe teren aproximativ jumătate de oră, până când s-a decis că jocul nu va continua.

Şenol Guneş a suferit o tăietură la cap şi i s-au aplicat cinci puncte de sutură. Tehnicianul a petrecut o noapte în spital.