Olympique Marseille s-a calificat în finala Ligii Europa, deşi a pierdut, joi, meciul disputat în deplasare, cu scorul de 1-2 (0-2, 0-0), în faţa formaţiei FC Salzburg, după prelungiri, în manşa a doua a semifinalelor. În tur, la Marsilia, scorul a fost de 2-0 pentru OM, potrivit news.ro.

FC Salzburg a reuşit, după 90 de minute, acasă, să anuleze diferenţa cu care a pierdut ca la Marsilia, astfel că partida a intrat în prelungiri. Au marcat Amadou Haidara, în minutul 53 şi Bouna Sarr, autogol, în minutul 65.

În prelungiri, arbitrul Seghei Karasev a dictat un corner pentru OM, după o fază la care reluările au arătat că ar fi trebuit acordată doar o repunere din colţul careului pentru gazde. A executat Payet, în minutul 117, iar Rolando a şutat plasat în dreapta portarului Walke, aducând calificarea francezilor în finala Ligii Europa.

După acest gol, Haidara (Salzburg) a fost eliminat în minutul 119, după ce a primit al doilea cartonaş galben.

În finală, OM va evolua împotriva echipei Atletico Madrid, care a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Arsenal Londra, în manşa a doua a semifinalelor. În tur, la Londra, scorul a fost 1-1.

Golul a fost marcat de Diego Costa, în minutul 45+2.

Finala va avea loc la 16 mai, la Lyon.