Compania Națională de Investiții anunță inaugurarea unui nou stadion, la Turnu Măgurele, județul Teleorman. Conform CNI, acesta îndeplinește cerințele de clasificare UEFA. Echipa locală - Voința Turnu Măgurele - evoluează în seria a treia din Liga 3 la fotbal. Conform gsp.ro, arena din Turnu Măgurele ar fi costat undeva la 3 milioane de euro, bani veniți de la bugetul de stat.

Stadionul din Turnu Magurele (4)Foto: CNI / Facebook

Astfel, Turnu Măgurele va beneficia de o arenă cu următoarele proprietăți: spații de cazare cu dotări independente (24 locuri), spații pentru recuperare fizică, precum și spații pentru prepararea și servirea mesei.

În plus acesta este amenajat corespunzător cu spații dedicate persoanelor cu handicap, o zonă specială pentru presă, precum și spații destinate locurilor de parcare.

Turnu Măgurele are echipă de fotbal în Liga a 3-a, seria a treia. Se numește Voința și ocupă locul 3 în clasament, după ACS Petrolul 52 Ploiești (lider) și FCM Alexandria. ACSF Voința Turnu Măgurele are 27 de puncte: 8 victorii, 3 remize și o înfrângere. Gsp.ro menționeză că în medie aproximativ 100 de spectatori vin la meciurile Voinței. Cele două tribune pot găzdui undeva la 1700 de persoane.

Întrebată zielele trecute dacă până la Campionatul European de Fotbal din 2020 vor fi finalizate cele trei stadioane (n.r. Ghencea, Giulești și Dinamo), premierul Viorica Dăncilă a răspuns la România TV: "Se vor face. Aţi văzut că deja sunt trei stadioane care se fac: Dinamo, Rapid şi...". După o pauză de câteva secunde, ea precizat: "Giuleştiul! Dinamo, Rapid şi Giuleşti".

România s-a angajat că va renova arenele Steaua (Ghencea), Dinamo (Ștefan cel Mare - ar trebui făcută însă o altă arenă lângă stadionul unde evoluează Dinamo), Giulești și Arcul de Triumf.

Pe Arena Națională se vor desfășura trei partide din faza grupelor, plus un meci din optimi cu ocazia Euro 2020.

S-ar putea să te intereseze și:

Vicepremierul Paul Stanescu: "La Dinamo exista posibilitatea ca stadionul sa nu fie finalizat pana la inceperea Euro 2020"

FOTOGALERIE Cum vor arata stadioanele pe care Romania le va pune la dispozitie cu ocazia EURO 2020

Euro 2020: Bucurestiul va gazdui patru meciuri/ Finala se joaca la Londra

Aici poți vedea imagini cu arena din Turnu Măgurele, Teleorman: