Jurnaliștii de la El Mundo au prezentat în exclusivitate suma pe care ar urma să o încaseze Andres Iniesta la Chongqing Dangdai Lifan, actualul mijlocaș al Barcelonei urmând să încaseze 27 de milioane de euro pe stagiune.

Andres Iniesta, in lacrimi la conferinta de presaFoto: fcbarcelona.com

Oficialii grupării chineze din prima ligă au acceptat deja pretențiile financiare ale lui "Don Andres", tot ceea ce lipsește în acest moment fiind semnătura jucătorului pe contract.

Contractul are o durată de trei ani, iar Iniesta ar urma să încaseze în total de la chinezi 81 de milioane de euro. Salariul lui Andres va fi mai mult de triplu față de cel pe care îl încasează de la FC Barcelona (8 milioane de euro pe stagiune).

În aceste condiții, Iniesta ar urma să devină al treilea cel mai bine plătit jucător al lumii, după Lionel Messi și Neymar (dar în fața lui Cristiano Ronaldo).

De asemenea, El Mundo spune că în contract ar exista și o înțelegere conform căreia formația chineză ar fi nevoită să cumpere șase milioane de sticle de vin de la crama lui Iniesta (6 euro sticla). În total, mijlocașul iberic ar urma să mai încaseze aproximativ 36 de milioane de euro (în afara celor 27 pe sezon).

Pe lângă acest lucru, Chongqing Dangdai Lifan ar fi fost de acord și cu cedarea a 50% din drepturile de imagine ale lui Iniesta.

Jiang Lizhang este proprietarul formației chineze. Acesta deține 60% din Parma și este unul din proprietarii francizei NBA Minnesota Timberwolves.