Clubul Beşiktaş a anunţat, joi, pe site-ul oficial, că a decis ca echipa să nu se prezinte la meciul cu Fenerbahce, în data de 3 mai, la care federaţia turcă (TFF) a decis ca jocul din Cupă, marcat de incidente, să fie reluat, potrivit news.ro.

Gruparea s-a declarat surprinsă de decizia federaţiei turce cu privire la rejucarea partidei şi consideră hotărârea TFF ilegală.

“Singura soluţie pentru a ne arăta dezacordul cu această decizie este să nu ne prezentăm la meciul din 3 mai. (…) Timp de 115 ani ne-am luat locul pe teren, am câştigat meciuri pe teren, am înregistrat remize sau înfrângeri. Joi, 3 mai, nu vom fi pe teren”, se precizează în comunicatul postat pe site-ul bjk.com.tr.

Miercuri, federaţia turcă a anunţat că meciul Fenerbahce – Beşiktaş, din semifinalele Cupei Turciei, suspendat la 19 aprilie, în minutul 57, din cauza incidentelor, se va relua în data de 3 mai, din minutul în care a fost întrerupt, şi fără spectatori.

În urmă cu o săptămână, meciul Fenerbahce – Beşiktaş, contând pentru manşa secundă a semifinalelor Cupei Turciei, a fost suspendat după ce tehnicianul oaspeţilor, Şenol Guneş, a fost lovit în cap cu un obiect aruncat de un suporter.

Meciul a fost oprit în minutul 57, la scorul de 0-0. Şenol Guneş încerca să îl calmeze pe portarul Tolga Zengin, care se certa cu fanii echipei Fenerbahce în zona băncii de rezerve, în momentul în care tehnicianul a fost lovit în cap cu o brichetă aruncată din tribună. Guneş s-a prăbuşit pe gazon, iar momentul a fost urmat de o busculadă în zonă.

Jucătorii echipei Beşiktaş au plecat la vestiare, iar cei de la Fenerbahce au rămas pe teren aproximativ jumătate de oră, până când s-a decis că jocul nu va continua.

Şenol Guneş a suferit o tăietură la cap şi i s-au aplicat cinci puncte de sutură. Tehnicianul a petrecut o noapte în spital.