​Germania, una dintre cele două candidate la organizarea EURO 2024, şi-a depus oficial marţi dosarul de candidatură la sediul UEFA de la Nyon, a anunţat instanţa fotbalului european, citată de AFP.

EURO 2024Foto: footyheadlines.com

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Reinhard Grindel, i-a înmânat dosarul de candidatură secretarului general al UEFA, Theodore Theodoridis. El a fost însoţit mai ales de ambasadorul candidaturii germane pentru EURO 2024, fostul internaţional Philipp Lahm.

Germania a anunţat în martie 2017 că este interesată de organizarea acestei competiţii.

Turcia, cealaltă ţară ce candidează pentru organizarea EURO 2014, îşi va depune joi dosarul.

Gazda EURO 2024 va fi desemnată de Comitetul Executiv al UEFA pe 27 septembrie.

"Am participat ca jucător la Cupa Mondială 2006 din Germania. Sunt sigur că vom simţi din nou acest mare entuziasm şi că vom da naştere unui nou spirit de solidaritate cu ocazia EURO 2024", a declarat Philipp Lahm, citat într-un comunicat al UEFA.

"Suntem un organizator cosmopolit şi avem stadioane moderne şi o bună infrastructură. Fotbalul este la noi ca la el acasă", a adăugat fostul jucător al lui Bayern Munchen.

Germania, care a organizat CM 2006, nu a mai găzduit niciun Campionat European din 1988, când ţara era împărţită în RFG şi RDG. EURO 1988 a fost câştigat de Olanda, după 2-0 în finala cu URSS.

Ultimul Campionat European, disputat în 2016 în Franţa, s-a încheiat cu victoria Portugaliei. EURO 2020 va avea loc în 12 oraşe din diferite ţări, printre care România, cu Arena Naţională din Bucureşti, informează Agerpres.