Dat ca și plecat de la Arsenal la finalul fiecăruia din ultimele sezoane, Arsene Wenger a adunat 22 de ani pe banca tehnică a "tunarilor". De această dată, zvonurile au fost adevărate, iar tehnicianul francez a confirmat despărțirea de formația din Premier League.

Arsene WengerFoto: arsenal.com

Declarația care pune capăt poveștii de iubire dintre Wenger și Arsenal

"După o lungă analiză am decis să pun capăt celei mai frumoase perioade din viața mea. Acesta va fi ultimul meu sezon pe banca lui Arsenal. Le mulțumesc tuturor oamenilor cu care am lucrat, fanilor, celor din staff. Le sunt recunoscător pentru tot. A fost o onoare să servesc acest club. Le cer fanilor să rămână aproape de club în continuare, indiferent de ce va urma" - Arsene Wenger.

Sosit la Arsenal în 1996, Wenger a fost deopotrivă iubit și contestat (cu cât sezoanele se adunau fără ca tunarii să câștige vreun trofeu).

În vârstă de 68 de ani, Arsene Wenger a cucerit alături de tunari trei titluri în Premier League, reușind și performanța de a fi neînvins într-un întreg sezon din Anglia.

Și-a mai trecut în CV șapte FA Cup și i-a calificat pe tunari preț de 20 de sezoane în Champions League. A bifat dubla campionat-cupă în sezoanele 1998 și 2002. Cu Wenger pe bancă, Arsenal a disputat 823 de meciuri, a câştigat 473, a pierdut 151 şi a marcat 1.549 de goluri.

Clubul londonez a precizat că va anunța cât mai curând numele noului manager general al formației. Deși s-a vorbit ca fiind posibilul înlocuitor al lui Unai Emery la PSG, Thomas Tuchel (fost la Borussia Dortmund) este dat drept favorit de casele de pariuri pentru a fi cel care îi urmează în funcție lui Arsene Wenger.