Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a vorbit despre penalty-ul primit de Real Madrid la meciul retur cu Juventus, din sferturile Champions League, precizând că prezenţa asistenţei video pentru arbitri (VAR) nu ar fi schimbat nimic la faza controversată în urma căreia echipa lui Zinedine Zidane a obținut calificarea în semifinale.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Real Madrid s-a calificat dramatic în semifinalele Champions League, după ce a fost condusă pe "Santiago Bernabeu" cu 3-0 (în tur, Realul învinsese cu 3-0). Golul care i-a dus pe madrileni în semifinale a venit în prelungiri, după un penalty acordat în minutul 90+3 de arbitrul britanic Michael Oliver, pentru un atac al lui Medhi Benatia asupra lui Lucas Vazquez.

Ceferin a declarat pentru Gazzetta dello Sport că sistemul VAR nu ar fi schimbat nimic la faza controversată din prelungirile meciului Real Madrid vs Juventus: ''Ce s-ar fi schimbat? Nimic. Sunt unii care au văzut faza de 20 de ori, eu de 50 de ori. Pentru jumătate a fost penalty, pentru ceilalţi nu''.

În urma acelei faze, portarul Gianluigi Buffon a fost eliminat pentru proteste, criticând dur decizia arbitrului englez Michael Oliver de a acorda penalty pentru Real Madrid în minutul 90+3.

Ce a spus Ceferin despre reacția lui Buffon

''Ceea ce a spus nu e corect, nu trebuia. Dar, din punctul de vedere al unuia care a jucat, înţeleg frustrarea şi decepţia de a pierde după un penalty în minutul 93. Simţea că a ratat o ocazie şi poţi înţelege asta'', a spus Ceferin.

Când va fi implementat sistemul VAR în Champions League

''În mod realist, din sezonul 2019/2020 putem să-l avem în Liga Campionilor şi Europa League'', a precizat preşedintele UEFA,

Preşedintele UEFA speră că la CM 2018, unde sistemul VAR a fost aprobat de FIFA, să nu apară probleme: ''Îmi este puţin teamă pentru Mondial, în care vom avea arbitri care nu au dirijat încă o partidă cu VAR. Sper că nu vor fi scandaluri sau probleme'', scrie Agerpres.

S-ar putea să te intereseze și:

Diego Maradona agită și el puțin apele după penaltiul primit de Real Madrid: "Nu a fost, Vazquez s-a aruncat. Însă la fel aș fi procedat și eu"

Gianluigi Buffon a criticat dur acordarea penalty-ului pentru Real Madrid: "Nu ai o inimă în piept dacă faci asta, ci un coș de gunoi. Decizia asta a fost a unui animal"

VIDEO Real Madrid - Juventus 1-3/ Norocul le-a surâs din nou madrilenilor - Un penalty acordat în minutul 90+3 a adus calificarea în semifinale

Champions League: Bayern Munchen vs Real Madrid, duelul de foc din semifinale