Wolverhampton şi-a asigurat promovarea în prima ligă engleză, după rezultatul meciului dintre Fulham şi Brentford, scor 1-1, cu patru etape rămase de disputat din acest sezon al Championship, informează News.ro.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

Wolverhampton, echipă la care a evoluat Ionel Ganea în trecut, revine în Premier League după şase ani. Sâmbătă, golul prin care Brentford a egalat la Fulham a fost marcat în minutul 90+4, de Maupay.

"Lupii" sunt pe locul I în clasament, cu 92 de puncte, la zece puncte de ocupanta locului al treilea, Fulham. Însă aceasta din urmă mai are de jucat doar trei meciuri şi nu mai o poate ajunge pe Wolverhampton. Pe locul al doilea, care asigură de asemenea prezenţa în primul eşalon sezonul viitor, este Cardiff City, cu 83 de puncte.

Echipele clasate de la locul al treilea la şaselea vor disputa un baraj pentru promovare.

Într-un alt meci din etapa a 43-a, Nottingham Forest, cu portarul Costel Pantilimon titular, a învins, acasă, cu 2-1, pe Ipswich Town. Golurile gazdelor au fost marcate în minutele 89 şi 90+5, de Brereton (p), respectiv Lolley. Oaspeţii deschiseseră scorul în minutul 38, de Ward.

"Pădurarii" sunt pe locul 17, cu 49 de puncte, la nouă puncte de Barnsley, de pe locul 22, primul retrogradabil.