Fostul internaţional croat Niko Kovac va deveni noul antrenor al echipei de fotbal Bayern Munchen, în locul lui Jupp Heynckes, care va părăsi campioana Germaniei la finalul sezonului, relatează cotidianul Bild şi revista Sport Bild de vineri, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE: Clubul Bayern Munchen a confirmat, vineri, pe site-ul oficial, informaţiile din presa germană, conform cărora echipa va fi antrenată din sezonul viitor de croatul Niko Kovac, informează News.ro.

Kovac s-a înţeles cu Bayern pe trei ani, contractul fiind valabil în perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2021. Alături de Kovac, la Bayern va veni fratele tehnicianului, Robert Kovac (44 de ani), care va fi antrenor secund.

"Suntem încântaţi că am obţinut serviciile lui Niko Kovac. Niko a jucat pentru Bayern, îi ştie pe cei din conducere, ştie structura grupării. Suntem convinşi că este antrenorul potrivit pentru viitorul FC Bayern", a declarat directorul sportiv Hasan Salihamidzic.

Fost jucător profesionist la Bayern, Niko Kovac, în vârstă de 46 de ani, este născut la Berlin din părinţi croaţi şi este încă sub contract cu clubul Eintracht Frankfurt până în 2019, potrivit revistei Kicker. Sursa menţionată a precizat că tehnicianul a comunicat clubului din Frankfurt joi decizia sa de a părăsi echipa la finalul stagiunii, transmite Agerpres.

Bayern, care şi-a asigurat titlul de campioană sâmbăta trecută, ar putea achita suma de 2,2 milioane de euro clubului Eintracht pentru a-l elibera pe Kovac.

Bild scrie că Niko Kovac este un prieten apropiat al directorului sportiv al bavarezilor, Hasan Salihamidzic, şi îl va avea ca secund la Bayern pe fratele său Robert.

Heynckes, 72 de ani, care i-a succedat în octombrie italianului Carlo Ancelotti, demis pentru rezultatele modeste, a refuzat categoric să îşi prelungească înţelegerea care expiră la finalul sezonului, deşi era dorit de preşedintele Uli Hoeness. Heynckes a calificat echipa în semifinalele Ligii Campionilor în acest sezon.

Eintracht Frankfurt şi Kovac au dezminţit în ultimele săptămâni zvonurile legate de plecarea tehnicianului la Bayern. ''Nu e niciun motiv de îndoială în legătură cu faptul că voi fi antrenor aici şi anul viitor'', asigurase Kovac.

Niko Kovac a fost, după încheierea carierei de jucător în Bundesliga, antrenor al echipei naţionalei a Croaţiei.

Lothar Matthaeus, fost jucător legendar al lui Bayern, în prezent consultant pentru postul Sky, a afirmat recent că Niko Kovac, care a evoluat la bavarezi între 2001 şi 2003, este potrivit pentru acest post.

Informaţiile legate de noul antrenor au apărut după ce s-a anunţat că francezul Franck Ribéry, 35 ani, îşi va prelungi contractul cu un an, iar olandezul Arjen Robben, 34 ani, va semna şi el pentru încă un sezon.