​Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și modernizarea stadionului Giulești "Valentin Stănescu", valoarea totală a investiției ridicându-se la peste 120 de milioane de lei. Arena din Giulești face parte din cele patru baze sportive cu stadion ce urmează să fie modernizate pentru organizarea EURO 2020, competiție la care Bucureștiul va găzdui patru partide (trei meciuri din faza grupelor și o dispută din optimi).

Stadionul Giulesti Valentin StanescuFoto: CNI

„A fost aprobată o hotărâre de Guvern privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi modernizarea Stadionului Giuleşti "Valentin Stănescu". În urma lucrărilor, stadionul va avea o capacitate totală de 14.000 de locuri pentru spectatori, dintre care 75 pentru persoanele cu dizabilităţi”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, într-un briefing de presă.

În urma lucrărilor de modernizare şi consolidare, stadionul Giuleşti va avea o capacitate totală de 14.000 de locuri pentru spectatori (dintre care 75 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi) şi o suprafaţă desfăşurată de 40.491 mp.

Suprafaţa de joc va avea o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m şi este prevăzută cu gazon natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigaţie şi încălzire pentru sezonul de iarnă.

Se va moderniza o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune. Complexul va beneficia şi de spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri), spaţii administrative, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (70 de locuri).

Complexul va beneficia de spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.) şi spaţii pentru VIP.

Durata de realizare a obiectivului este de 21 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 121,13 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Ministerului Transporturilor (acesta din urmă fiind, prin Clubul Sportiv Rapid, şi beneficiarul obiectivului de investiţii).

Unde se vor juca meciurile din grupe

Conform UEFA, meciurile din grupa A vor avea loc la Roma și Baku, cele din grupa B la Sankt Petersburg și Copenhaga, grupa C la Amsterdam și București, grupa D la Londra și Glasgow, grupa E la Bilbao și Dublin, iar grupa F la Munchen și Budapesta.

Turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție a competiției și se va desfășura în 13 orașe europene, între care se află și Bucureștiul.

UEFA a anunțat că tragerea la sorți a grupelor preliminariilor Campionatului European din 2020 va avea loc la 2 decembrie 2018, la Convention Center din Dublin. Turneul final va avea loc în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020.

Cum va arata stadionul Giuleşti "Valentin Stănescu"

Sursa foto: Compania Națională de Investiții