Italienii au condus cu 3-0, astfel că ar fi putut să răstoarne situaţia din tur. A urmat insa faza controversată din prelungirile partidei când arbitrul englez Michael Oliver a dictat lovitura de pedeapsa. Buffon a fost eliminat pentru proteste, iar Ronaldo a transformat penalti-ul si Real s-a calificat. Internetul, dar si specialiștii au păreri impărțite asupra fazei.

Faza penaltiuluiFoto: Telekom Sport

Adrian Porumboiu: "Nu se dă niciodată penalty la această fază! Trebuie să fie clar, ca lumina zilei, ca să dai penalty. Atacantul Realului s-a aruncat înainte să fie atins. După s-a repezit să dea cartonaş roşu... Nu e posibil să faci aşa ceva, la nivelul ăsta. (Telekom Sport si ProSport)

Cristi Balaj: "Decizia de penalty trebuie acordată! Atacantul e în faţa porţii, iar în momentul în care doreşte să lovească mingea este dezechilibrat de apărător, care vine în viteză, astfel că decizia corectă este lovitură de pedeapsă. Este o nelgijenţă, cea mai simplă formă de fault. (Telekom Sport si ProSport)

Buffon este eliminat

Buffon este eliminat

Foto: Telekom Sport

Buffon și-a ieșit din minți după eliminarea din Ligă: "Dacă ai cinismul de a da așa un penalty în minutul 93, atunci nu ești om, ești animal! Ai un tomberon în loc de suflet" (Gazeta Sporturilor)