După ce a fost învinsă la scor de neprezentare în meciul tur (0-3), Manchester City își punea toate speranțele în partida de pe Etihad Stadium pentru o calificare miraculoasă în semifinalele Champions League. Nu a fost cu noroc nici de data aceasta pentru trupa lui Guardiola. Liverpool s-a impus cu 2-1 și s-a calificat în penultimul act al competiției după zece ani de absenţă.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Duelul de pe Etihad Stadium a început cum nu se putea mai bine pentru City. Gabriel Jesus a marcat încă din minutul 2 și se părea că "cetățenii" vor izbuti să întoarcă scorul din tur (0-3). Liverpool a rezistat foarte bine în defensivă, fiind salvată și de bară la șutul lui Bernardo Silva.

În plus, centralul spaniol Mateu Lahoz a anulat reușita lui Sane (42'), pentru un ofsaid inexistent. Decizia arbitrului l-a scos din minți pe Pep Guardiola și a fost a fost trimis în tribună pentru partea a doua a meciului.

După pauză, Salah (56') și Firmino (77') au punctat pentru o nouă victorie în fața "cetățenilor" și o calificare entuziamantă în semifinale. Ultima oară când Liverpool ajungea în penultimul act al Champions League se întâmpla în sezonul 2007/08. Cormoranii au fost eliminați atunci de Chelsea (1-1 pe teren propriu și 2-3 în deplasare).

Mohamed Salah şi Roberto Firmino au ajuns la cota 8 în clasamentul marcatorilor din actualul sezon al Champions League.

Rezumatul meciului Manchester City vs Liverpool.

Manchester City: Ederson - Walker, Otamendi, Laporte - Fernandinho, De Bruyne, Silva (Aguero '66), Sane, Sterling, Bernardo (Gundogan '74) - Gabriel Jesus. Antrenor: Josep Guardiola

Liverpool: Karius - Alexander-Arnold (Clyne '81), Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain - Mané, Salah (Ings '89), Firmino (Klavan '81). Antrenor: Jurgen Klopp