​Incidentul de la meciul de fotbal dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi Sf. Gheorghe este inacceptabil, iar FRF şi LPF trebuie să ia măsuri, altfel CNCD-ul se va autosesiza a declarat la RFI de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, informeaza News.ro.

Asztalos CsabaFoto: Facebook/Asztalos Csaba

Cu 30 de minute înaintea meciului dintre Juventus Bucureşti şi Sepsi din play-out-ul Ligii I la fotbal, prin staţia de amplificare a stadionului din Voluntari s-a putut auzi o melodie cu versuri jignitoare la adresa ungurilor.

Asztalos Csaba consideră că „este un incident extrem de grav şi din perspectiva faptului că nu este prima oară când în liga naţională avem astfel de incidente, incitări la ură şi scandări împotriva comunităţii maghiare".

"Echipa din Sf. Gheorghe a avut mai multe astfel de experienţe negative în cadrul partidelor pe care le-a avut în campionat şi nu se poate accepta scuza potrivit căreia s-a folosit o înregistrare, un stick, crainicul şi aşa mai departe. Acestea sunt elemente intenţionale. Cei care gestionează comunicarea la o partidă de fotbal, la un meci, ştiu foarte bine ce pun pe difuzoare şi ce mesaj transmit. Este inacceptabil, este scandalos, mai ales în anul Centenarului să avem astfel de abordări”, a afirmat preşedintele CNCD.

Întrebat ce ar urma în legătură cu acest subiect, Astalosz Csaba a afirmat: „Noi aşteptăm ca FRF şi LPF să aplice propriile regulamente. Astăzi am discutat în cadrul instituţiei dacă demarăm o autosesizare sau nu. În acest moment, aşteptăm reacţia FRF şi LPF. Noi sperăm să nu se întâmple ceea ce s-a întâmplat deseori, cu alte ocazii, în care la comisii în primă instanţă s-au stabilit nişte sancţiuni şi amenzi, iar în apel aceste sancţiuni au fost de fapt desfiinţate. Nu putem să acceptăm o astfel de practică”.

„Dacă forurile fotbalistice aplică propriile regulamente şi aplică sancţiuni, atunci CNCD nu va mai face o procedură. În caz contrar, CNCD va face o procedură”, precizează Asztalos Csaba.