Thomas Tuchel (44 de ani) este pe punctul de a deveni următorul antrenor al PSG, tehnicianul german ajungând la o înțelegere cu echipa din capitala Franței, anunță Sportbuzzer, citat de L'Equipe. Fostul antrenor al Borussiei Dortmund urmează să semneze un contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Thomas TuchelFoto: bvb.de

Sosirea lui Tuchel la PSG a fost anunțată încă de la finalul lunii martie. Fără angajament din luna mai a anului trecut, când a fost demis de la Borussia Dortmund, germanul îl va înlocui pe Unai Emery.

În ciuda parcursului aproape perfect pe plan intern, aventura lui Unai Emery la PSG va lua sfârșit la finalul sezonului. A doua eliminare consecutivă în optimile de finală ale Champions League a fost decisivă pentru soarta tehnicianului spaniol pe banca parizienilor.

La începutul lunii aprilie, PSG și-a trecut în cont a cincea Cupă a Ligii Franței consecutivă, după ce a învins-o în finală pe AS Monaco, scor 3-0. De asemenea, echipa lui Unai Emery este calificată și în semifinalele Cupei Franței, acolo unde o va întâlni pe Caen.

Cu șase etape înainte de finalul de sezon din Ligue 1, PSG este lider autoritar cu 14 puncte avans față de AS Monaco, următoarea clasată.

Borussia Dortmund este ultima echipa pregătită de Thomas Tuchel, în perioada iulie 2015 - mai 2017. Tehnicianul german a mai antrenat în cariera sa echipa a doua a lui Augsburg (2007-2008) și Mainz 05 (2009-2014).

Cupa Germaniei cu Borussia (2016-2017) este singurul trofeu câștigat de Tuchel în cariera sa de antrenor.