Fernando Torres a anunţat că la finalul sezonului o va părăsi pe Atletico Madrid. Atacantul nu mai intra în planurile lui Diego Simeone, tehnicianul argentinian oferindu-i puţine minute în actualul sezon."Nu a fost o decizie ușoară", a declarat jucătorul în vârstă de 34 de ani, revenit la clubul din capitala Spaniei în 2015.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu a fost o decizie uşoară, însă acesta va fi ultimul meu sezon aici. De la zece ani cred că Atletico este casa mea, însă m-am simţit obligat să iau această hotărâre. E foarte greu să spun la revedere lui Atletico Madrid pentru a doua oară, pentru că intenţia mea era să mă retrag de la această echipă. Sezonul acesta am jucat mai puţin decât precedentul", a spus Fernando Torres.

Nu se gândeşte la retragere

"Vreau să mai fiu pe teren încă doi, trei sau cinci ani. Dacă ar fi să îmi aleg un moment preferat din această carieră este acela în care m-am întors aici. A fost precum ziua în care un copil pleacă de acasă şi revine după opt ani, iar familia este acolo pentru a-l întâmpina", a mai spus Torres.

Fernando Torres și-a făcut junioratul la Atletico Madrid și a debutat la echipa de seniori a "rojiblancos" la 17 ani, evoluând 7 sezoane în tricoul acestora. În vara anului 2007, "El Nino"a fost vândut de Atletico la Liverpool pentru 38 de milioane de euro, iar patru ani mai târziu a fost cumpărat de Chelsea în schimbul a 58,5 milioane de euro.

Înainte de a reveni la Atletico Madrid, Torres a mai evoluat la AC Milan. La clubul italian a ajuns în vara anului 2014, sub formă de împrumut de la Chelsea, fiind cumpărat definitiv de Milan în ianuarie 2015. Italienii l-au achiziționat pe spaniol în schimbul sumei de 3 milioane de euro, însă numai pentru a putea să-l împrumute la Atletico, cedându-l ulterior gratis în 2016.

În actualul sezon, Fernando Torres a jucat în 34 de meciuri pentru Atletico, în toate competițiile, a marcat şapte goluri și a dat două pase decisive.

110 meciuri și 38 de goluri are Fernando Torres pentru prima reprezentativă a Spaniei, la care a debutat în 2003 și alături de care a câștigat Cupa Mondială din 2010 și de două ori Campionatul European (2008 și 2012).

Fernando Torres mai are în palmares trei trofee cucerite alături de Chelsea: o Cupă a Angliei (2012), Champions League (2011/2012) și Europa League (2012/2013).