Ajuns la 71 de ani, Fabio Capello a decis să pună capăt carierei de antrenor. Echipa Jiangsu Suning a fost ultima experiență pentru legendarul tehnician italian, înlocuit la sfârșitul lunii martie de Cosmin Olăroiu. Capello și-a reziliat contractul cu gruparea chineză după startul sub aşteptări în noul sezon, urmând să se dedice meseriei de analist sportiv.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Despre experiența la Jiangsu Suning, ultima echipa antrenată

"A fost o experiență interesantă. E un alt tip de fotbal, dar marea provocare a fost să comunic cu jucătorii. Am avut mereu nevoie de translator pentru că ei nu știu prea multe limbi străine", a spus Capello.

Va fi analist sportiv

"Nu voi fi selecționerul Italiei. Experiența la Jiangsu a fost ultima pe care am avut-o că antrenor. Acum vreau să lucrez că și analist sportiv. E ceva ce îmi place și nu pierzi niciodată în această meserie".

Despre posibilitatea ca Roberto Mancini să devină selecționer al Italiei

"Mancini? Antrenorii sunt foarte buni atunci când au jucători buni. Are suficientă experiență și personalitate, dar principala problemă e că italienii nu au talent".

Pe cine vede campioană în Serie A

"Lupta pentru titlu? Cred că Allegri este perfect în a citi jocurile, iar la final jucătorii vor face diferența. De aceea cred că Juventus va câștiga", a precizat Capello.

De-a lungul carierei de antrenor, Fabio Capello a pregătit formații precum AC Milan, Real Madrid, Juventus, AS Roma sau Jiangsu Suning. El a fost selecţionerul Angliei între 2007 şi 2012 şi al Rusiei, între 2012 şi 2015.

Palmares:

- 4 titluri de campion cu AC Milan (1992, 1993, 1994, 1996)

- 3 Supercupe ale Italiei cu AC Milan

- două titluri cu Real Madrid (1997, 2007)

- un titlu și o Supercupă cu AS Roma (2001)

- un trofeu Champions League cu AC Milan (1994)

- o Supercupă a Europei cu AC Milan (1994)

- două titluri cu Juventus (2005 și 2006), retrase ulterior formaţiei din Torino, în urma scandalului Calciopoli.

Ca jucător, Fabio Capello a câştigat două Cupe ale Italiei, cu AS Roma (1969) şi AC Milan (1977), şi de patru ori campionatul italian: cu Juventus (1972, 1973 şi 1975) şi cu AC Milan (1979). El are 32 de selecţii la naţionala Italiei, pentru care a marcat de opt ori.