Ray Wilkins, fost internaţional englez (61 de ani) a încetat din viaţă, miercuri, la Londra, la o distanță de cinci zile după ce a suferit un atac de cord.

Ray WilkinsFoto: chelseafc.com

Wilkins era internat în spitalul St George.

“Vă anunţăm cu profundă tristeţe că Raymond Colin Wilkins a plecat dintre noi în această dimineaţă. Ray a lăsat în urmă o soţie iubitoare, Jackie, pe fiica sa Jade, fiul său Ross şi pe frumoşii săi nepoţi Oliver, Frankie, Ava, Freddie, Jake şi Archie. Vă rugăm să ne respectaţi intimitatea în această perioadă dificilă”, anunțat familia fostului fotbalist.

Wilkins a îmbrăcat de 84 de ori tricoul naționalei Angliei, fiind chiar căpitan în zece dispute. Ray era consultant pentru Sky Sports și Talksport.

A câștigat Cupa Angliei cu Manchester United in anul 1983 și titlul în Scoția cu Glasgow Rangers în 1989.

De-a lungul timpului, Ray a fost antrenor al QPR, Fulham și al naționalei Iordaniei. De asemenea, acesta a fost secund la Chelsea Londra în perioada 2008-2010, colaborând cu nume mari precum Guus Hidink și Carlo Ancelotti.

În cariera de fotbalist, Ray a trecut pe la cluburi importante precum Chelsea, Manchester United, AC Milan, PSG și Glasgow Rangers.