FCSB a câștigat la limită confruntarea cu CSM Poli Iași, scor 1-0, după un meci extrem de spectaculos (etapa a treia din play-off). Echipa lui Flauvius Stoican a evoluat curajos pe "Arena Națională", însă din minutul 71 a fost nevoită să joace în inferioritate numerică. Din faza care a rezultat eliminării lui Cioinac, Budescu (71') a executat superb o lovitură liberă, din afara careului, și l-a învins pe Rusu. Balonul a lovit bara transversală și apoi s-a oprit în plasă. Grație acestui succes, FCSB a urcat pe primul loc în clasament, la egalitate de puncte cu CFR Cluj, dar cu un golaveraj mai bun.

HotNews.roFoto: Hotnews

Prima repriză a partidei de pe "Arena Națională" s-a încheiat fără goluri, însă ocaziile mari n-au lipsit. Debutul confruntării a fost marcat de o fază controversată. Romario Benzar a intrat în careu și a încercat să centreze, însă mingea l-a lovit în mână pe Bădic și roș-albaștrii au cerut lovitură de la 11 metri. Arbitrul Adrian Comănescu nu a dictat nimic, iar la faza imediat următoare Alibec a reluat din fața porții în transversală, după un corner executat foarte bine de Budescu.

Flavius Stoican a fost nevoit să facă prima schimbare încă din minutul 29, după ce Bădic a acuzat probleme musculare și nu a mai putut continua partida. În locul lui a intrat Bosoi. În minutul 31, FCSB a beneficiat de o lovitură liberă de la marginea careului, însă Budescu a executat slab și portarul oaspeților nu a avut probleme în a reține.

Andrei Cristea (36') a încercat o reluare spectaculoasă, din foarfecă, după o centrare a lui Mendes, dar balonul a trecut pe lângă bara din dreapta porții lui Bălgrădean. Cea mai mare ocazie a ieșenilor a venit pe finalul primei reprize. Încolțit de doi adversari, Budescu a pierdut o minge în propria jumătate de teren, balonul a ajuns la Platini, care și-a ridiculizat prin dribling doi adversari și a pasat perfect pentru Andrei Cristea. Atacantul a șutat la colțul lung, dar mingea s-a oprit în bara porții aparate de Bălgrădean.

CSM Iași a fost aproape să deschidă scorul imediat după pauză. Platini a intrat în careul roș-albaștrilor şi a şutat din unghi, însă Bălgrădean a avut o intervenție excelentă și a respins în corner. Replica echipei lui Dică a venit prin Budescu. Mijlocașul a reluat din prima, din afara careului, după o pasă a lui Tănase, dar mingea a trecut puțin pe lângă bara din stânga porții lui Rusu.

În minutul 62, Budescu a executat o lovitură liberă indirectă din careul Iaşiului, însă mingea nu a trecut de zidul format din jucătorii lui Flavius Stoican. Trei minute mai târziu, Alibec a irosit o șansă imensă de a deschide scorul. Scăpat singur cu Rusu, atacantul a intrat în careu și a șutat în forță, dar peste poarta oaspeților.

Ieșenii au rămas în 10 din minutul 69, după ce Cioinac a primit al doilea cartonaș galben. Adrian Comănescu a dictat un fault la aproximativ 20 de metri de poarta lui Rusu, iar Cioinac l-a aplaudat ironic pe central. Primul catonaș galben îl văzuse în minutul 60, pentru un fault asupra lui Tănase.

Budescu a executat superb lovitura liberă care a rezultat din faza precedentă, fără nicio șansă pentru Rusu. Mingea a lovit mai întâi bara transversală și apoi a intrat în plasă. A fost golul care a decis învingătoarea partidei de pe "Arena Națională".

Ultima mare ocazie le-a aparținut oaspeților. În minutul 87, Platini a profitat de o eroare a lui Bălgrădean, a centrat în fața porții, dar Kizito nu a reușit să ajungă la timp pentru a împinge mingea în plasă.

Grație victoriei, FCSB a urcat pe primul loc în clasament, cu 35 de puncte. Echipa lui Dică este la egalitate de puncte cu CFR Cluj, dar are un golaveraj mai bun.

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Momcilovici, J. Morais - Nedelcu (Teixeira '46), Ov. Popescu - Man (Coman '71), Budescu, Fl. Tănase - Alibec (Gnohere '77). Antrenor: Nicolae Dică

CSM Poli Iaşi: Rusu - Bădic (Bosoi '29), Mihalache, Frăsinescu, Sin - Cioinac, Chelaru - Platini, Jo Santos (Kizito '80), Pedro Mendes (Qaka '46) - A. Cristea. Antrenor: Flavius Stoican

Cartonaşe galbene: Nedelcu '45, Teixeira '55, Popescu '66, Coman '74, Gnohere '90+5 / Mendes '4, Chelaru '17, Jo Santos '19, Cioinac '60, '69, Bosoi '69, Cristea '88

Cartonaş roşu: Cioinac '69

Meciul a fost arbitrat de Adrian Comănescu, ajutat de Marius Nicoară şi Mihai Marica.

Rezervă a fost Cătălin Buşi, iar observatori Liviu Ciubotariu şi Constantin Ţolea.

Clasament play-off: