Federația Rusă de Fotbal a publicat, pe contul oficial de Twitter, o serie de reguli anti-doping pentru jucători, recomandându-le să stea departe de ceaiurile exotice și carnea provenită din China sau America de Sud. În plus, federația rusă precizează că în ultimii patru ani niciun fotbalist rus nu a fost depistat pozitiv.

fotbalFoto: fifa.com

Aflată în centrul ultimelor scandaluri de dopaj, cel mai recent fiind în februarie, la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, Rusia dorește să evite noi cazuri de dopaj, mai ales că următorul Campionat Mondial de fotbal (14 iunie - 15 iulie) se desfășoară pe teritoriul său. Pe Twitter, Federația Rusă de Fotbal a publicat o serie de măsuri de precauție pentru ca jucătorii să nu fie testați pozitiv.

"Suntem mândri că fotbaliștii ruși nu au mai fost testați pozitiv în ultimii patru ani. Este foarte important să continuăm să rămânem absolut curați. Pentru aceasta, fotbaliștii ar trebui să-și amintească: ei sunt responsabili pentru tot ce este în corpul lor! ", scrie Federația Rusă de Fotbal înainte de a publica mai multe tweet-uri cu privire la pașii pe care jucătorii trebuie să îi urmeze pentru a evita un control pozitiv. Printre produsele care nu trebuie să fie consumate se numără: ceaiurile exotice și carnea provenită din China și America de Sud.

O explicație ar fi că unele infuzii și tipuri de carne pot conține urme de substanțe chimice care pot conduce la un control pozitiv. Cu toate acestea, federația nu precizează exact care dintre aceste "ceaiuri exotice" nu sunt sănătoase...

De asemenea, jucătorii sunt atenționați că 25% din ingredientele alimentelor nu sunt menționate pe ambalaj, iar unul din șase produse farmaceutice ar putea conține substanțe interzise. În plus, jucătorii sunt încurajați să le comunice medicilor că sunt sportivi și, prin urmare, pot fi supuși la controale anti-doping.

Rusia va găzdui ediția cu numărul 21 a Campionatului Mondial de fotbal. Competiția va debuta pe 14 iunie și se va încheia pe 15 iulie (finala la Moscova).

Rusia vs Arabia Saudită va fi meciul de deschidere de la CM de Fotbal, pe stadionul Luzhniki din Moscova (capacitate 81.000 de locuri).

Componența grupelor de la CM 2018:

Grupa A: Rusia, Arabia Saudită, Egipt, Uruguay

Grupa B: Portugalia, Spania, Maroc, Iran

Grupa C: Franța, Australia, Peru, Danemarca

Grupa D: Argentina, Islanda, Croația, Nigeria

Grupa E: Brazilia, Elveția, Costa Rica, Serbia

Grupa F: Germania, Mexic, Suedia, Coreea de Sud

Grupa G: Belgia, Panama, Tunisia, Anglia

Grupa H: Polonia, Senegal, Columbia, Japonia.