Naționala de fotbal a României a câștigat la limită amicalul cu reprezentativa Suediei (scor 1-0), iar Janne Andersson, selecționerul nordicilor, nu a tolerat modul în care au decurs lucrurile pe stadionul "Ion Oblemenco". Tehnicianul suedez și-a exprimat nemulțumirea față de prestația lui Sebastian Colţescu, arbitrul de rezervă: "A strigat fault împotriva noastră timp de 90 minute".

HotNews.roFoto: Hotnews

"L-am auzit pe arbitrul de rezervă, care era român, strigând (n.r. fault) împotriva noastră timp de 90 de minute. Când s-a întâmplat în faţa noastră, am devenit toţi frustraţi şi îi înţeleg pentru modul în care au reacţionat (n.r. - jucătorii de pe banca Suediei, care au protestat). La final, arbitrul de rezervă s-a îmbrăţişat cu jucătorii români, a fost ciudat să vezi aşa ceva. Nu crezi că e posibil să se întâmple aşa ceva. Este lipsă de respect, parcă ne-am întors în anii 80", a declarat Janne Andersson, potrivit presei suedeze, citată de News.ro.

România a bifat a doua victorie din tot atâtea meciuri disputate în acest an. Dorin Rotariu a adus victoria "tricolorilor" în partida cu Suedia. Jucătorul celor de la Mouscron l-a învins pe portarul Johnsson cu un șut superb cu stângul, la colțul lung.

Meciul de la Craiova a fost condus la centru de israelianul Roi Reinshreiber. Acesta a fost ajutat la cele două linii de Danny Krasikow şi Matityahu Yakobov. Rezervă a fost Sebastian Colţescu.

Sâmbătă (24 martie), România a învins cu scorul de 2-1 (0-0) reprezentativa Israelului, într-un meci amical disputat la Netanya. Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Nicolae Stanciu (64') şi George Ţucudean (82'), în timp ce pentru israelieni a punctat Tomer Hemed (60').

Suedia va evolua în această vară la Campionatul Mondial din Rusia (14 iunie - 15 iulie), după ce a trecut la baraj de naționala Italiei. Suedezii au câștigat manșa tur cu 1-0 (Jakob Johansson 61'), iar meciul retur de pe "San Siro" s-a încheiat la egalitate, scor 0-0. Ultima dată când Italia ratase prezența la un CM de fotbal a fost în 1958, atunci când gazda întrecerii a fost tocmai Suedia.

Elevii lui Janne Andersson fac parte din Grupa F la CM 2018, alături de Germania, Mexic și Coreea de Sud.