Pe baza celor trei ''rapoarte de tranzactii suspecte'' transmise in ultimele luni Garzii Financiare de catre Unitatea de Informatii Financiare (UIF) a Bancii Italiei in legatura cu vanzarea clubului AC Milan antreprenorului chinez Li Yonghong, procuratura din Milano a deschis acum un dosar in care nu este cercetata nici o persoana, potrivit Rador, care citeaza La Stampa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"In prezent, nu exista proceduri penale privind vanzarea clbului AC Milan", le-a explicat reporterilor, pe data de 13 ianuarie, procurorul milanez Francesco Milano. Acum s-a aflat ca departamentul condus de procurorul Fabio De Pasquale a deschis un dosar in care a colectat intregul raport al Garzii Financiare.

In luna aprilie 2017, clubul rosu-negru a trecut din mainile lui Silvio Berlusconi in cele ale antreprenorului chinez Li Yonghong contra sumei de 740 milioane de euro si cu utilizarea unor fonduri offshore. Cele trei "rapoarte de tranzactii suspecte" sosite din partea UIF a Bancii Italiei si transmise mai departe agentilor Garzii Financiare din Milano, au fost adunate in decembrie anul trecut intr-un raport de aproximativ zece de pagini care a fost predat procurorului-adjunct De Pasquale.

In baza acestor acte primite de la agentii Garzii Financiare, anchetatorii stabilesc felul in care vor conduce ancheta (de exemplu, s-ar putea institui o comisie rogatorie in China), care ar putea duce la deschiderea unui dosar penal in ipoteza comiterii unei infractiuni.